Segitseg_a_megegett_kisfiunak1

Segítség a megégett kisfiúnak

Attilát, a tolna megyei Csibrákon élő kisiskolást súlyos baleset érte szeptemberben: benzinnel felgyújtotta magát a házuk udvarán. Életveszélyes sérülésekkel azonnal a budapesti Bethesda Kórházba szállították. Életben maradásának esélyeiről sokáig az orvosok sem tudtak biztosat mondani, ám csodával határos módon túljutott a kritikus állapoton, két és fél hónap után kiengedték a kórházból. Haza azonban nem mehetett, romos otthonukban ugyanis az édesanyja nem tudott volna megfelelő körülményeket biztosítani ápolásához. A kisfiút a Szemem Fénye Alapítvány pécsi gyermekhospice házában fogadták be, ám ott csak néhány hétig maradhat.
„Mi is a hírekből hallottunk a tízéves kisfiú balesetéről, és arról, milyen nyomorúságos körülmények között kellene édesanyjának gondoskodnia a felépüléséről” – mesélte Fonti Krisztina alpolgármester, a kerületi Fidesz elnöke. Mint mondta, a hegyvidéki szervezet tagjait sikerült azonnal mozgósítani annak érdekében, hogy segítséget nyújtsanak a három gyermekét egyedül nevelő asszonynak. Az anya néhány hónappal ezelőtt költözött gyermekeivel Csibrákra, mert már nem tudták fizetni dombóvári albérletüket. Romos falusi házuk azonban életveszélyes állapotban van, ráadásul az előző lakók tartozásai miatt áram és vezetékes víz sincs az épületben.
Segitseg_a_megegett_kisfiunak2Mintegy kétszázezer forint értékű adománycsomagot állítottak össze a kerületi szervezet tagjai. Az édesanya kérésére egy használt ágyat és egy konyhaszekrényt, továbbá pokrócokat, ágyneműt, törölközőket, gyermekruhát és cipőket gyűjtöttek össze, illetve a pénzbeli felajánlásokból tartós élelmiszert vásároltak – sorolta Jáky Ildikó, a helyi Fidesz-iroda vezetője. Mindemellett az omladozó ház lakhatóvá tételéhez szükséges tetőgerendákat szállítottak Csibrákra a budaörsi Pylon Kft. ügyvezetője, Unk János jóvoltából. Az apró házat a faluban élők segítségével teszik rendbe, illetve bővítik ki egy szobával, ami a lábadozó gyermek lakrésze lesz majd.
„A mélységes szegénység ellenére és a körülményekhez képest tisztasággal, renddel találkoztunk” – számolt be tapasztalatairól Jáky Ildikó, aki Unk Jánossal együtt személyesen vitte el az adományokat a rászoruló családnak. Elmondta, hogy az édesanya nagyon meghatódott, amikor megérkeztek a szállítmánnyal, ugyanis soha senkitől nem kaptak még ennyi segítséget. Az irodavezető arról tájékoztatta lapunkat, hogy a továbbiakban is szeretnék támogatni a csibráki családot, amíg nem jön egyenesbe az életük.

z.

 

A kerületi Fidesz-iroda (XII., Királyhágó tér 4., telefon: 375-7411, mobil: +36-20-539-9330, e-mail: hegyvidekifidesz@fidesz.hu) hétfőn, szerdán és pénteken 9–16, kedden és csütörtökön 12–18 óráig várja mindazok jelentkezését, akik támogatni szeretnék az égési sérült gyermek életkörülményeinek javítását. Az iroda folyamatos kapcsolattartással igyekszik biztosítani, hogy olyan adományok kerüljenek a családhoz, amelyekre valóban szükség van. Pénzadományokat a csibráki ház újjáépítéséhez a Szemem Fénye Alapítvány gyűjt a kisfiúnak az 50800111-11083762 számlaszámon „Attila” megjelöléssel.