Van engedélye a lakókocsinak

Néhány hónappal ezelőtt hívták fel a környéken élők az önkormányzat figyelmét a Pinty utca egyik üres telkén álló lakókocsira. A Hegyvidéki Közterület-felügyelet az ellenőrzés során megállapította, hogy a rendszám nélküli járművet életvitelszerűen használják, a lakók azonban akkor nem tudták dokumentumokkal igazolni a területhasználat szabályszerűségét. Később pótolták a hiányosságokat, ráadásul az otthonukként szolgáló lakókocsit is elszállították, igaz, nem mentek messzire, csupán az egyik közeli, szintén üres telekig.
Bár a környékbeliek újból bejelentést tettek a szerintük jogtalan ott-tartózkodás miatt, a megismételt ellenőrzés mindent rendben talált – válaszolta kérdésünkre Dávid Gábor, a közterület-felügyelet vezetője. A lakókocsi bérelt területen áll és minden szükséges engedéllyel rendelkezik.
A telek rendezett, nyoma sincs szemétnek, az elektromos áramot az ELMŰ által hivatalosan felszerelt külön mérőórán keresztül kapják a lakók. Biztosítottak a higiénés feltételek is, a lakókocsiban élők a tulajdonos beleegyezésével a szomszédos ház fürdőszobáját használják.

(m.)