Emfesz helyett Tigáz

A jelentős tartozásokat felhalmozó Emfesz Kft. kereskedelmi jogának felfüggesztését követően a Magyar Energia Hivatal pályázatot írt ki a végső menedékes – azaz az ügyfeleket ideiglenesen átvevő – gázszolgáltató kiválasztására. A pályáztatás során versenyhelyzet alakult ki, aminek eredményeképpen a Főgáz Zrt. területén vételező, a jogszabályok alapján egyetemes szolgáltatás igénybevételére jogosult Emfesz- (gas.hu) fogyasztókat – közel 60 ezer ügyfelet – a Tigáz Zrt. láthatja el földgázzal.
A Főgáz területén élő volt Emfesz-ügyfeleknek az évi 1200 köbméter alatti fogyasztásra vonatkozó 95,5 forintos nettó árból több mint 8 forint kedvezményt ad a Tigáz, a szolgáltató közleménye szerint így beszerzési ár alatt nyújt gázszolgáltatást. Három hónap után viszont a Tigáz mindazoknak, akik továbbra is az egyetemes szolgáltatást kívánják igénybe venni, a Főgáz által alkalmazott hatósági áron biztosítja az ellátást.
A Tigáz ügyfélkörébe került Emfesz-gázfogyasztók mérőóráit a Főgáz Földgázelosztási Kft., illetve annak megbízott vállalkozói február 4-ig olvassák le. Az ezt végző cégek – a Multiplex Kft. és az Universitas Kft. – munkatársai a Főgáz által kiállított megbízólevéllel, valamint sorszámozott, fényképes igazolvánnyal rendelkeznek. A mérőleolvasók önállóan, egyedül dolgoznak, és nem jogosultak készpénz átvételére. Amennyiben bárkiben kétely merülne fel a leolvasó jogosultságával kapcsolatban, úgy azt a Főgáz Földgázelosztási Kft. diszpécserszolgálatánál, a 477-1310-es telefonszámon ellenőrizheti.

z.