Újabb energetikai fejlesztés

Új, kompakt fénycsöveket kapott a Németvölgyi Általános Iskola. A fényforrásokat a gyártó ingyen bocsátotta a kerület rendelkezésére, a beszerelésről az intézmény gondoskodott.

Ujabb_energetikai_fejlesztesStratégiai feladatának tekinti a kerületi tulajdonú intézmények energiafelhasználásának csökkentését, valamint a meglévő fogyasztórendszerek működésének optimalizálását a Hegyvidéki Önkormányzat. Az elmúlt években számos, az energiahatékonyság növelését célzó program indult el, a polgármesteri hivatal mellett több oktatási, egészségügyi és szociális intézményben nyílászárócsere, illetve fűtésrendszer-korszerűsítés zajlott. Az épületek környezettudatos működtetése jegyében alakítják ki a fűtő–hűtő-kapacitást a hamarosan megnyíló MOM Kulturális Központban, amelynek temperálását a hegyvidéki főgyűjtőcsatorna energiáját felhasználva oldják meg.
Nemrég modern technológiával készült, nagy teljesítményű fénycsövekre cserélték a Németvölgyi Általános Iskola elöregedett fényforrásait. A 864 darab harminchat wattos és 46 húsz wattos, kisnyomású higanygőzlámpát, valamint a hozzájuk tartozó gyújtópatronokat a Philips Magyarország Kft. – a Hegyvidéki Önkormányzattal közösen életre hívott együttműködés eredményeképpen – térítésmentesen bocsátotta az iskola rendelkezésére.
– A Németvölgyi Általános Iskolában megvalósuló lámpacsere egyszerre szolgálja az egészségvédelmet és az energiahatékonyság növelését – tájékoztatta lapunkat a beruházás hátteréről Kovács Lajos alpolgármester. – Az új Philips-termékek ugyanis azonos üzemeltetési költség mellett az eddiginél erősebb fényt adnak, ami jelentősen javítja a tantermek megvilágítását. Ennek köszönhetően nő a gyerekek koncentrálóképessége, a szemük pedig lényegesen hosszabb idő után fárad el. Élettartamuk végéhez közeledve a fénycsövek hatásfoka egyre gyengül, elkezdenek villogni, ami hosszú távon káros lehet a tanulók egészségére. Ezt előzte meg az önkormányzat, amikor még időben gondoskodott az iskola világításrendszerének megújításáról.
A kerület energiahatékonysági programjába sikerült bevonni a Philipset, így az önkormányzatnak és az iskolának sem került pénzbe a fejlesztés A cég jóvoltából a tanórákon is használható, energiatakarékossággal kapcsolatos munkafüzeteket, illetve a tanítást segítő kézikönyveket is kapott a Németvölgyi iskola, amelynek diákjai a tervek szerint bekapcsolódnak a Philips országos környezetvédelmi akcióiba.

mm.

Bemutatóórák a Németvölgyiben

Bemutató órákra várnak minden első osztályba készülő gyermeket és szüleit február 16-án a Németvölgyi Általános Iskolában (XII., Németvölgyi út 46.).

8.00 Angolos osztály – emelt szintű angoltanítás, minden délután angolos nevelő vezeti a napközis foglalkozásokat.

8.00 Logopédiai osztály – napi logopédiai foglalkozások, szenzoros terápia, Meixner-módszer.

9.00 Természetbarát osztály – délutánonként kísérletek útján történő ismeretszerzés, kirándulások, erdei iskola, elsőtől angoltanítás.

10.00 Szülői tájékoztató.

Érdeklődni lehet az iroda@nemetvolgyi-bp.sulinet.hu e-mail címen és a 356-0046-os telefonszámon.