Iskolások műsora óvodásoknak

Követendő példája a hegyvidéki társintézmények között kiépíthető kapcsolatoknak a Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola, illetve az Orbánhegyi Óvoda együttműködése. Egymás közelségét kihasználva a két intézmény rendszeresen szervez közös programokat.
– Első alkalommal mi mentünk az iskolába, de rájöttünk, hogy mindenki számára sokkal inspirálóbb, ha inkább a nagyok jönnek el hozzánk. A Fekete István szakiskola növendékei számára ugyanis rendkívül fontos, hogy testközelből is megismerkedjenek más gyermekközösségekkel – beszélt az együttműködés részleteiről Tóth Balázsné, az Orbánhegyi Óvoda vezetője. Mint mondta, szerinte a legfontosabb a fiatalok egymás irányába kimutatott szeretete, ami legjobban a közös tevékenységek során mutatkozik meg.
– Lényeges, hogy az óvodások kapcsolatba kerüljenek olyan gyerekekkel is, akik valamilyen szempontból különböznek tőlük. Máshogy néznek ki, vagy másképpen viselkednek. Ez kell ugyanis ahhoz, hogy felnőttként toleráns és türelmes emberek legyenek – hangsúlyozta Tóth Balázsné. Hasonlóképpen vélekedett a Fekete István iskolát vezető Király-Kocsis Ibolya, aki kiemelte: az intézménybe járó diákoknak nagy élményt jelent, ha karácsony előtt együtt lehetnek más korosztályhoz tartozó gyerekekkel. Ilyenkor szeretnének maguk is hozzájárulni az ünnepség sikeréhez. Ezúttal saját késztésű filcdíszekkel köszönték meg az óvodások előadását.Iskolasok_musora_ovodasoknak2Iskolasok_musora_ovodasoknak1

M