Jótékonysági koncert a Zölderdő Óvoda javára

A Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar Vásáry Tamás közreműködésével jótékonysági koncertet tart július 27-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Az estet a hegyvidéki Zölderdő Óvoda javára rendezik, amely egy energetikai pályázat önrészének előteremtéséhez keres támogatókat.

„Az épület fűtésrendszere elavult, hidegebb téli napokon nem tudjuk rendesen fűteni az összes helyiségünket” – magyarázta Nagyvári Györgyné, az alapítványi fenntartású Zölderdő Óvoda vezetője, miért döntöttek nemrégiben úgy, hogy egy uniós forrású pályázaton próbálnak pénzt szerezni a fejlesztésre. Az intézményvezető elmondta, hogy a tervek szerint beépítenek egy alternatív energiafelhasználású kazánt, kicserélik a fűtéscsöveket, szigetelik a homlokzatot, valamint felújítják a nyílászárókat. A pályázati önerő összege számításaik szerint eléri a 15 millió forintot, amit nem képesek kigazdálkodni, ezért elhatározták, hogy adománygyűjtő programsorozatot indítanak.
Először májusban rendeztek jótékonysági koncertet a Barabás Villában. Számos ismert művész támogatását sikerült megnyerni, a koncerten fellépett többek között Fellegi Ádám zongoraművész és Vámos Marcell csellóművész, a Hegyvidéken élő Kárász Eszter előadóművész Edith Piaf-sanzonokat énekelt és argentin tangót táncolt párjával. Az óvoda saját műsorral is készült az eseményre, a pedagógusok dalra fakadtak, míg a gyerekek néptáncprodukciót mutattak be. Az esemény fővédnöke Pokorni Zoltán polgármester, az est háziasszonya Nagy Tímea olimpiai bajnok vívó, a Hegyvidék díszpolgára volt. „A belépőkből és a támogatói jegyekből, a szülők által működtetett büféből közel egymillió forint folyt be” – újságolta az óvodavezető.
Ebben az évben még négy jótékonysági eseményt szerveznek a Zölderdő megsegítésére. Szeptemberben a Városmajor utcai uszodában családi sportnapot tartanak, októberben az IBS-színpadon hangversenyt rendeznek, decemberben pedig adventi koncerttel örvendeztetik meg a közönséget. A soron következő esemény néhány nap múlva, július 27-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon lesz (lásd keretben!). Nagyvári Györgyné fontosnak tartotta elmondani, hogy intézményük közössége végtelenül hálás Bán Teodóra igazgatónak és Vásáry Tamás zongoraművésznek, akik nagylelkűen felajánlották segítségüket, és munkájukkal az óvoda ügye mellé álltak.
„Nálunk már tradíciója van a jótékonykodásnak” – jelentette ki Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatója. A Vásáry Tamás vezette, évente összeálló Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar tavalyi városmajori szereplése szintén jótékony célt szolgált, a vörösiszap-károsultakat támogatták a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálaton keresztül. Idén – az intézmény megkeresésére – a Zölderdő Óvodának nyújtanak segítséget.
A városmajori esemény fővédnöke a kerület oktatási területért felelős alpolgármestere lesz. Fonti Krisztina hangsúlyozta: jó kezdeményezésnek tartja a jótékonysági programsorozatot, ami nemcsak az érintett szülők, hanem a Hegyvidéken élők közösségét is összefogásra buzdítja. Az önkormányzat az eseményeket a helyszín biztosításával tudja támogatni: az óvoda ingyen használhatta a Barabás Villa konferenciatermét, és a XII. kerületi Szabadidősport Központ uszodáját is térítésmentesen veheti igénybe a szeptemberi családi sportnaphoz.

z.

Liszt mindörökké! címmel július 27-én 20 órától tartja jótékonysági koncertjét a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar. A műsorban felcsendül Liszt Ferenc két szimfonikus költeménye, a Prometheus és a Tasso, az A-dúr zongoraversenye, valamint Kodály Zoltán műve, a Galántai táncok. A koncertmester Bujtor Balázs, zongorán közreműködik Vásáry Tamás, vezényel Vásáry Tamás és Hámori Máté. Jegyek válthatók 2300, 2900 és 3500 forintos áron online kezelési költség nélkül a www.szabadter.hu oldalon, valamint országosan a szokásos jegyértékesítő helyeken.