Megujul_a_varosmajori_uszoda

Megújul a városmajori uszoda

Jelentős fejlesztések történnek a nyári üzemszünet alatt a Városmajori utcai uszodában. Önkormányzati beruházásban új csúszásgátló burkolatot kap a medencetér intenzívebben igénybe vett része, megkezdődik az ablakok cseréje, valamint üzembe állítanak egy nagy teljesítményű takarítógépet.

A Budapesten egyedülálló UV klórmentesítő rendszer üzembe helyezését követően az önkormányzat újabb kényelmi és biztonságtechnikai fejlesztéseket hajt végre a kerületi fenntartású Városmajor utcai uszodában. A legkomolyabb beavatkozás a medenceteret érinti, ahol kicserélik a meglehetősen elhasználódott, emiatt egyre csúszósabb kövezetet.
„A gazdaságosságot tartjuk szem előtt a felújítás során – tájékoztatta lapunkat Rétai Gábor, az uszodát üzemeltető XII. kerületi Szabadidősport Központ vezetője –, ezért a legforgalmasabb részekre, így a medence közvetlen környezetére, valamint az öltözőkhöz és a bejárathoz vezető, gyakrabban használt útvonalakra kerül az új, csúszásmentes burkolat. Megtörténik a tornatermi női vizesblokk teljes felújítása, valamint folytatódnak a higiénés fejlesztések. Egy kompresszoros, az eddiginél lényegesen nagyobb hatásfokkal működő gőzborotvát helyezünk üzembe. A takarítógép a közösségi terek tisztán tartásában kap szerepet” – sorolta az augusztus 8. és 21. közötti időszak beruházásait Rétai Gábor, aki külön kiemelte a szomszédos Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola bővítéséhez kapcsolódó munkálatokat.
„Az épületek egységes megjelenése érdekében kicseréljük az alagsori nyílászárókat; a nagy hőtartó képességű, hangszigetelő ablakok az előzetes számítások szerint számottevően csökkentik a fűtésköltséget. Hasonló okokból megújulnak az uszoda női öltözőjének különleges, kör alakú ablakai is” – mondta a sportközpont igazgatója. Az energiafelhasználás racionalizálását egyébként már korábban elkezdték az intézményben, tavaly víztakarékos szanitereket szereltek fel a vizesblokkokban.

Ám.

Nyitva tartás és jegyárak

Az éves kötelező karbantartási munkák elvégzésének idejére, augusztus 8-tól két hétre bezár a Városmajor utcai uszoda. Augusztus 22-től a nyári nyitva tartás szerint várják a vendégeket.

Nyári nyitva tartás: hétfőtől péntekig 6.00–22.00, hétvégén 8.00–19.00 óráig.

Jegyárak. Felnőtt napijegy: 1300 Ft. Felnőttbérlet (10 alkalomra): 11 000 Ft. Ifjúsági és nyugdíjas napijegy: 900 Ft. Ifjúsági és nyugdíjasbérlet (10 alkalomra): 8000 Ft. A belépők tartalmazzák a szaunahasználatot és egy sportbiztosítási csomagot is.

Cím: XII., Városmajor utca 29/b. Honlap: www.hegyvideksport.hu.