Nyarido_a_Galeria_12-ben

Nyáridő a Galéria 12-ben

Hűsítő kulturális kalandozásra hívja a nagy melegben egy kis árnyékot kereső művészetbarátokat a Galéria 12. Hegyvidéki művészek csoportos kiállításán húsz alkotó osztja meg nyári gondolatait a közönséggel.
A XII. kerület képző- és iparművészeinek a nyárhoz, a meleghez, a vízhez, a hosszú nappalokhoz és a szárazsághoz kapcsolódó munkái jelennek meg a falakon – mondta a kiállítást megnyitó Balázs Sándor, aki szerint a világ önmagában is színes, azonban a nyár, valamint a "társául szegődő" utazás még színesebbé teheti. Ezeket az irányokat járják be a Galéria 12 művészei, hol a művészettörténet „kikövezett” főútjain, máskor vékonyabb, sokszor saját maguk vágta ösvényeken.
„Nem kényszerülnek valamilyen koncepció, vagy iskola karámjába, mindenki őrzi a maga integritását, amelyből csupán annyit ad fel, amennyit abból egy közös tárlaton való megmutatkozás úgyis elvesz” – fogalmazott Balázs Sándor. A műfajilag, technikailag, stílusilag sokféle művek izgalmas összképet mutatnak. A tárlat erőssége, hogy a különböző kép- és formavilágok az egység irányába mutatnak, noha a megjelenítés módja eltérő utakat nyit meg: a természetelvű ábrázolástól a lírai absztrakción át az expresszív, metafizikus dimenziók feltárásáig sokféle vonulattal találkozhatunk.

Knp.

 

A Galéria 12 kiállítása július 31-ig, mindennap 10.00–20.00 óráig látogatható. Cím: XII., Hajnóczy József utca 21.