Sztarparade_a_Varosmajorban1

Sztárparádé a Városmajorban

Operett, musical, vígjátékok, zenekari és „a cappella” koncertek egyaránt várják a könnyű és tartalmas nyáresti kikapcsolódásra vágyókat a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A közönség szórakoztatásáról ismert és közkedvelt művészek gondoskodnak.

Nemzedékek nőttek fel Fellini filmjein, amelyek a kiszolgáltatottságról, a kitaszítottságról és a mindenek fölött mégis győzedelmeskedő szeretetről és életörömről szólnak varázslatos, egyéni hangon. Mészáros Márta rendező régóta készült arra, hogy színpadra állítsa a Cabiria éjszakáit, amit a Karinthy Színházzal közösen néhány nap múlva mutatnak be a városmajori színpadon Hámori Ildikó, Kapócs Zsóka, Kecskés Karina és Árpa Attila főszereplésével.
Humor, báj és romantika szövi át Molnár Ferenc klasszikusait, a Marsallt és az Ibolyát, amelyeket a Görbe Tükör Színi Társulat hoz el a Városmajorba. Az Ibolya szereposztásának különlegessége, hogy a színi direktort alakító Oszter Sándor az Ilonka szerepében játszó lányát, Oszter Alexandrát is instruálja.
Házastársak és szeretők, valamint egy komornyik fondorlatai sok félreértéssel – röviden így foglalható össze Marc Camoletti zseniális vígjátéka, a Francia négyes, avagy négyen a kanapén. A Gergely Róbert rendezte pikáns darab főszerepeiben Gregor Bernadett, Németh Kristóf és Harsányi Gábor tűnik fel.
A Jövőre veled ugyanitt egy igazi örökzöld romantikus vígjáték Bernard Slade tollából: Doris és George különös kapcsolatának történetét Bánfalvy Ági és Harmath Imre meséli el. A két színész főszereplésével láthatja a közönség Noel Coward „legszellemesebb” művét, a Vidám kísértetet is, amely szintén több zajos sikert aratott már Magyarországon – például a hetvenes években a Vígszínházban, ugyancsak Bánfalvy Ágival.
A Sinkovics Imre, Darvas Iván, Major Tamás és Márkus László által filmen emlékezetessé tett komédiával, A tizedes meg a többiekkel is találkozhatunk augusztus végén; a második világháború végén játszódó történetet, amikor „az oroszok már a spájzban vannak”, a Győri Nemzeti Színház idézi fel. Szintén a nyár végén kerül színre a Hyppolit, a lakáj, amelyben szokatlan módon az abszurd humoráról ismert Galla Miklós bújik Hyppolit inaslibériájába. A Schneider Mátyást alakító színész személye azonban nem okozhat meglepetést, hiszen az 1931-ben készült film 1999-es újrafeldolgozásában is szereplő Koltai Róbert gondoskodik a nézők szórakoztatásáról.
Sztarparade_a_Varosmajorban2Zenés bemutatókra is számíthatunk a városmajori színpadon. A népszerű Mágnás Miskát a Budaörsi Játékszín adja elő Magyar Attila, Gregor Bernadett, Tordai Teri és Trokán Péter közreműködésével. Trokán Péter lánya, Nóra az Anconai szerelmesek című zenés vígjátékban játszik: a hetvenes évek olasz tánczenéivel fűszerezett előadás a kecskeméti Katona József Színház vendégjátéka lesz. A muzsika hangját a színházak szinte mindig telt házzal játsszák, a híres musical a Pannon Várszínház produkciójában ezúttal két alkalommal is látható a Majorban.
A zenekedvelők számtalan műfaj közül válogathatnak. Fellép a hangszeres kíséret nélküli „a cappella” vokálegyüttes, a Fool Moon, valamint a jazzben, komolyzenében, népzenében és világzenében egyaránt kalandozó Molnár Dixieland Band a Balogh Kálmán nevével fémjelzett cimbalomegyüttessel, Illényi Katicával, Csepregi Gyulával és Babos Gyulával közösen. Érdekesnek ígérkezik Rákász Gergely orgonakoncertje, az elhangzó Gershwin-, Ravel- és Strauss-műveket ugyanis Papp Norbert festőművész illusztrálja képekkel.
A klasszikus zene szerelmesei a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar műsorára válthatnak jegyet, Vásáry Tamás zongoraművész és karmester vezetésével Liszt- és Kodály-darabok csendülnek fel. A koncert bevételét a szervezők a Zölderdő Óvoda javára ajánlották fel. (Részletek külön cikkünkben.) Jótékonysági célra – az Illatos útra kerülő sérült kutyák gyógyítására – fordítják a könnyed klasszikusokat, filmslágereket és musicalrészleteket játszó amerikai rézfúvós zenekar, a Tacoma Concert Band fellépéséből befolyó összeget is.
Meseelőadásokat is műsorára tűz a városmajori színpad. Lesz Pinokkió, Holle anyó, továbbá ökomese Keszekusza varázspálcája címmel, valamint zenés mesejáték a Mézeskalácsról, a mézesbábokat a Budaörsi Játékszín kelti életre. A gyermekeknek szóló produkciók kivétel nélkül délelőtt kezdődnek.Sztarparade_a_Varosmajorban

z.