Faklyas_spinning_az_ejszakaban

Fáklyás spinning az éjszakában

Éjszakába nyúló edzések, látványos bemutatók, egészségügyi felmérések, bajnokságok és szemináriumok várták július 1-jén a Lite Wellness Club – Hegyvidékbe érkezőket. Az ötödik alkalommal meghirdetett Nivea Fitness Night programjain több mint ötszázan vettek részt.

Az egészséges, mozgásban gazdag életmód népszerűsítését tartja egyik legfontosabb feladatának a Csörsz utcai Sportmaxban működő Lite Wellness Club – Hegyvidék. Ennek szellemében csatlakozott a kerületiek számára ingyenes sportolási lehetőséget biztosító Sportos, edzett Hegyvidék programhoz, illetve szervezi immár ötödik éve a Hegyvidék Kártyával belépődíj nélkül látogatható éjszakai fitneszparádét.
Az idei rendezvény újdonságai közül az ismeretterjesztő szemináriumokat emelte ki Ács Zoltán klubvezető. „Az előadásokon a különböző edzéstípusok tudományos hátteréről és élettani hatásairól beszéltek a meghívott szakemberek – magyarázta. – Egyfajta trendalakításban gondolkodunk, azt szeretnénk, ha a társadalom minden szintjén megjelenne a mindennapi mozgás igénye.”
Az elméletben tanultakat ezúttal rögtön ki is próbálhatták az érdeklődők, akik az éjszaka folyamán – ha bírták erővel – akár tizenkét edzésen és két klubbajnokságon is részt vehettek. A nagyteremben aerodance, alakformáló torna, pilates és step, az alternatív teremben gerinctorna, NIA, stretching és preventív gerinctorna várta a vendégeket, akik között ott volt a fitnesszel éppen ismerkedő Papp Ildikó. „Minden várakozásomat felülmúlta a foglalkozás. Korábban versenyszerűen sportoltam, végigcsináltam sokféle edzést, de egyik sem mozgatott át annyira intenzíven, mint az aerodance. A legjobb az egészben, hogy sokéves »pihenés« után különösebb erőfeszítés nélkül minden mozdulatot meg tudtam csinálni, ha valami nem ment elsőre, a zene és a többiek lendülete átsegített a holtponton” – mesélte büszkén a két kislányt nevelő titkárnő, aki becsülettel végigdolgozta az igencsak mozgalmas órát.
Az aerodance közösségi erejére hívta fel a figyelmet az edzést vezető Borsodi Balázs. Szerinte a mozgásforma legnagyobb előnye, hogy az együttes munka felszabadítja a kreativitást, kihozza az emberekből a bennük rejlő tehetséget. „A résztvevők olyan mozdulatokat is bátran megcsinálnak az edzésen, amilyeneket egyébként szemérmességből, vagy téves önértékelésük miatt korábban meg sem mertek próbálni. Az aerodance bebizonyítja, hogy mindenki tud táncolni, csak megfelelő lelki környezet, támogató társaság, jó zene és vezető kell hozzá” – hangsúlyozta a szakedző.
Sokakat kicsaltak a szabadba a kertben zajló rendezvények: a stresszoldásra és feszültségkezelésre is ajánlott bodyArt, a latin dallamokkal „dolgozó” Mega Zumba, illetve a hazai fitneszklubok közül külső helyszínen egyedül a Lite Wellness Clubban elérhető, társas gyakorlatokat felvonultató TRX-Boot Camp. Természetesen nem hiányozhatott a fáklyás spinning sem, a Fitness Night leglátványosabb programján ezúttal is több mint háromszázan tekertek együtt a kerti lépcsősorra felállított speciális edzőkerékpárokon. Tulajdonképpen egy állóképességi edzésről van szó, ami kiválóan szolgálja a zsírégetést és a keringés javítását – avatott be minket Keresztes Anna, a Lite Wellness spinning-szakedzője. A lényeg a csoportos együttlétből adódó motiváció, illetve a zene, ami megadja a kellő ritmust.
Közkívánatra bajnokságokat is szerveztek az edzések közben. A Lite Fitness Man címet elnyerő amatőr versenyző 100 kilót nyomott fekve, négy percen belül futotta az egy kilométert, valamint számtalan felülést és húzódzkodást mutatott be. Alig maradt el mögötte az idei Lite Fitt Lady: neki ugyan több mint öt perc kellett az egy kilométer lefutásához, viszont a férfi győztesnél több felülés állt a neve mellett. Közönségsikert aratott a már hagyományos éjszakai squashkupa is, amelyen ezúttal huszonegy fallabdázó küzdött meg az első helyért.

Ám.