Háromnapos dinnyekúra

Első nap

Reggelire kizárólag görögdinnyét ehetünk, amennyi jólesik. Ezt megismételhetjük a délelőtt folyamán. Aki végképp nem bírja a reggeli dinnyeevést, keverhet hozzá natúr, alacsony zsírtartalmú joghurtot. Ebédre 30 deka görög- és sárgadinnyét felkockázunk, összekeverhetjük más gyümölcsökkel, de mindig a dinnye legyen túlsúlyban. Leönthetjük fél zöldcitrom (lime) levével, fűszerezhetjük mentalevelekkel. Vacsora: öt-tíz dekagramm sovány tehéntúrót összekeverünk egy evőkanál joghurttal, egy evőkanál sovány krémsajttal és fél csokor apróra vágott snidlinggel. A krémmel megkenünk egy vékony szelet rozskenyeret. Utána legalább egy szelet görögdinnyét együnk meg!

Második nap

Reggelire újból csakis görögdinnyét fogyasszunk, annyit, amennyi jólesik. Aki akar, ehet hozzá sovány joghurtot, mint az első napon. Ebéd: húsz deka tengerihal-filét, besózva, egy kevés olajon mindkét oldalán jól átsütünk, bármilyen idénysalátával ehetjük, amit almaecettel savanyítsunk ízlésünk szerint. Utána egy jókora szelet görögdinnyét együnk meg. Vacsora: egy vékony szelet kecskesajtot (kb. 4-5 dekát) tegyünk egy vékony szelet rozskenyérre, és egy kis szem paradicsommal fogyasszuk el. Utána ne feledkezzünk meg a jókora szelet görögdinnyéről!

Harmadik nap

Reggelire ezúttal csak görögdinnyét fogyasszunk, amennyi belénk fér, és délelőtt se együnk mást. Ebédre turmixoljunk el egy szelet barna kenyeret egy pohár natúr joghurttal, egy deci hideg, szénsavmentes ásványvízzel, egy citrom lereszelt héjával és fél zöldcitrom levével. Sózhatjuk, borsozhatjuk, és miután egy tálba töltöttük, adjunk hozzá negyedkilónyi felkockázott sárgadinnyét, majd tegyük a hűtőbe néhány óráig. Tálalásnál engedjünk meg magunknak egy szelet pirítóst kísérőnek. Vacsora: öt deka krémsajtot keverjünk össze egy evőkanál kefirrel, és fél csokor apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Sóval, fehér borssal ízesíthetjük. Egy szelet rozskenyeret kenjünk meg az elkészült krémmel. Végül dinnyével zárjuk a vacsorát!