Süni, Őzike: új sószobák a gyerekeknek

Ezúttal is a nyári szünetre időzítette az önkormányzat a kerületi fenntartású oktatási intézmények fejlesztését. A szükségessé váló kisebb felújítások mellett több óvodában sószobákat alakítanak ki.

Új központi elzárócsapot kap a Mesevár Óvoda víz- és fűtési rendszere, valamint kicserélik az emeleti csöveket és a radiátorszelepeket. A tűzoltóság javaslatait figyelembe véve befejeződik a tűzjelző hálózat kiépítése a Mackós Óvodában, ugyanitt megvalósul a füstgáz elvezetése és a friss levegő áramoltatása. Az intézmény udvarának lejtős részén a gyerekek biztonságos közlekedését elősegítő, lépcsős kialakítású keményfa járda épül.
A Normafa Óvoda kiscsoportos játszóterén a gyöngykavics helyére gumitégla burkolat kerül, illetve elkészül a játszószerekhez vezető, tíz méter hosszú, járdalapos tereplépcső. Az Őzike tagóvodában sószobát alakítanak ki, míg az energiahatékonyságot szem előtt tartva kicserélik a bejárati portált. Szintén elkészül a sószoba a Süni Óvodák Németvölgyi úti épületében, ahol a tetőtérben intézményvezetői irodát és zuhanyzós WC-t építenek ki. Az intézmény tagóvodájának kertjébe a szabványok szerinti gumitégla ütéscsillapító altalajjal ellátott játszóvár és egy nagyméretű homokozó kerül.
Tizenhat négyzetméteres gumitégla burkolatot kap a meglévő játszóvár környezete a Svábhegyi Bölcsődében, míg a Városmajor Óvoda udvarán homokozót és egy induló padozattal, az érkezési felületen pedig gumiburkolattal ellátott rézsűcsúszdát építenek. A Zugliget Óvodában egy méter széles gyeprácsot telepítenek a focipálya köré, a játszószerek alá hetven négyzetméternyi gumiburkolatot helyeznek el. Ugyanitt felbontják és viacolorral váltják ki az elhasználódott, több mint száz négyzetméternyi járdalapos térkő burkolatot.
A gyerekek védelme érdekében a Táltos Óvodában puha gumira cserélik a homokozó szegélyburkolatát, a Csikó tagóvodában sportolásra és játékra egyaránt alkalmas, 180 négyzetméteres gumipályát építenek ki. Átvizsgálják a faszerkezeteket és szükség szerint rovarmentesítést végeznek a KIMBI Óvodában, ahol az előzetes felmérés alapján a tetőablakoknál megszüntetik a beázásokat, valamint a csoportszobákban kicserélik a balesetveszélyes szekrényeket. Az ősztől új nyílászárók díszítik az Orbánhegyi Óvoda földszinti csoportszobáját, illetve elvégzik a lábazat hőszigetelését is, míg a Zugligeti Bölcsődében felnőtt-WC-t alakítanak ki, a foglalkoztatókat elválasztó falba pedig az átjárást segítő ajtót vágnak.

(m.)