A_vilag_egy_no_szemevel

A világ egy nő szemével

Minden művész másképpen látja és láttatja a világot. Különösen igaz ez a fotósokra, akik az élet legapróbb villanásait is megörökítik. A polgármesteri hivatal földszinti folyosógalériájának egész nyáron át látható tárlatán, S. Faragó Gyöngyi fényképeiben a mindenség és benne az ember egyedi értelmezései jelennek meg.
„A kiállítás címe – Női szemmel… – önmagában is izgalmas, a látvány azonban minden elvárásunkat felülmúlja” – mondta köszöntőjében Fonti Krisztina alpolgármester, aki szerint a fotós ars poeticája, azaz hogy a „valódi szépség a bensőből fakad”, minden egyes munkáján tetten érhető. Korántsem véletlen tehát, hogy a képek javarésze embereket ábrázol: közelről, távolról, részben és egészben. A lényeg azonban nem a külsőségekben rejlik, hanem abban a belső kisugárzásban, ami mindenkit széppé tesz.
S. Faragó Gyöngyi ezt az avatatlanok számára sokszor láthatatlan kisugárzást örökíti meg – magyarázta az alpolgármester. A kiállítás a néző számára éppen ezért egyszerre esztétikai, intellektuális és kulturális kaland, olyan utazás, amely a lélek mélységeit tárja fel. Fonti Krisztina úgy látja, a fotográfiák a folyosógalériában a lehető legjobb helyen vannak, hiszen színekkel, érzésekkel töltik meg a hivatali teret. Képesek kiragadni a nézőt a hétköznapokból, néhány percnyi nyugalommal, a művészetek élvezetével ajándékozzák meg az ügyes-bajos dolgaikat intéző embereket.

m.