Showtancban_is_jeleskedik_a_fitneszduo

Showtáncban is jeleskedik a fitneszduó

Fiatal kora ellenére máris két sportágban alkotott maradandót Gelencsér Tímea és Gelencsér Orsolya. A hegyvidéki testvérpár több fitnesz- és showtánc-világversenyen ért el dobogós helyezést az elmúlt években.

A fitnesz világában nem ritka, hogy testvérek együtt, közös csapatot alkotva indulnak el a különféle versenyeken. Arra azonban a szakemberek szerint is lényegesen kevesebb példa akad, hogy két testvér alkatilag és megjelenésre is annyira hasonlítson egymásra, mint a Hegyvidéken élő tizenkilenc éves Gelencsér Orsolya és a tizenhét esztendős Tímea.
Édesanyjuk, az egykori röplabda-válogatott Gelencsér Katalin azt mondja, mindenképpen valamilyen nőies sportágat keresett a lányoknak, amiben megvalósul a zene, a tánc és az intenzív mozgás egysége. Így került a testvérpár hat évvel ezelőtt a Budagyöngye SE-be, ahol elsajátította a fitnesz alapjait. Az egyesület megszűnését követően a lányok átigazoltak a Csollány Fitnesz Sportiskolába, ahol olyan kiváló szakemberekkel dolgozhatnak együtt, mint Csollány Szilveszter, az akrobatikai elemeket oktató tornász olimpiai bajnok, dr. Kelemen Katalin, az ismert tánckoreográfus, valamint Bodri Szilvia és Borsányi Petra fitneszedzők.
Nekik is köszönhető, hogy a két Gelencsér sportpályafutása meredeken ível felfelé, minden évben jobb eredményeket érnek el együtt és külön-külön is. A barcelonai showtánc-világbajnokságon 2009-ben párosban felállhattak a dobogó harmadik fokára, tavaly ugyanebben a kategóriában Nagykanizsán már ezüstérmet nyertek. Jól indult az idei esztendő is, az olaszországi Castilioncellóban megrendezett showtánc-vb előtti selejtezőn másodikak lettek. Itt Orsi egyéniben második, Timi negyedik helyezést ért el, míg a várpalotai látványtáncversenyen az első hely mellett a különdíjat is megszerezték.
A lányok a viadalok mellett rengeteg helyen fellépnek, állandó szereplői különböző jótékonysági eseményeknek, illetve negyedik éve a Sziget Fesztiválra is meghívást kapnak. Mindemellett kiválóan teljesítenek az iskolában, tanulmányi és sporteredményeik alapján évek óta mindketten kiérdemlik a „Jó tanuló, jó sportoló” elismerést.

em.