Tiz_iskola_szerzett_aranyermet

Tíz iskola szerzett aranyérmet

Az örök kedvenc labdarúgás, illetve a hegyvidéki sikersportágnak számító sakk és úszás mellett évek óta az atlétikabajnokság a diákolimpia legnépszerűbb versenyszáma. Így volt ez idén is, a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban megrendezett pályabajnokságon tíz iskola közel kétszáz IV–V–VI. korcsoportos tanulója állt a rajtvonal mögé.
A versenyzők a szokásokhoz híven ezúttal is hét számban mérték össze erejüket: a negyedik korcsoportosok, azaz az általános iskola hetedik és nyolcadik osztályos diákjai száz-, háromszáz és ezerötszáz méteres futásban, távolugrásban, magasugrásban, kislabdahajításban és súlylökésben mérkőztek meg egymással, míg a középiskolások háromszáz helyett négyszáz métert futottak. Az iskolák közötti versengést a kilenc elsőséggel hazatérő Városmajori Gimnázium nyerte, a képzeletbeli dobogó második fokán holtversenyben a nyolc aranyig jutó Budai Középiskola és Tamási Áron iskola állhatott fel.
A SOTE-gyakorlóiskola hat, az ELTE négy, az Arany János három első hellyel lett gazdagabb, míg a Jókai Mór, a Kós Károly, a Németvölgyi és a Virányos iskola egy-egy győzelmet szerzett. Mindez azt jelenti, hogy az idei pályabajnokságon elinduló valamennyi iskola legalább egy győztes atlétával büszkélkedhet.

Ám.