Viz_Fold_Eg

Víz, Föld, Ég

„Az őselemeken keresztül a teljesség lép az itt és most helyébe” – fogalmazott P. Szabó Ernő művészettörténész a Hegyvidék Galéria legújabb, Víz, Föld, Ég című kiállításának megnyitóján. A tárlat fontos lépés afelé, hogy a kerületben igazi, élő, dinamikusan működő művészeti negyed jöjjön létre – tette hozzá.
A művészettörténész szerint a művészi közösségek önszerveződése és a kiterjedt mecenatúra jelenthet valóságos kiutat a művészek számára, közönség elé lépésüket segítve. „Példaértékű – mondta –, hogy a kerületi műhelyek nem vetélytársként, hanem partnerként tekintenek egymásra, ami mindenképpen biztató a jövő szempontjából.” A művészettörténész véleményével egybecsengtek Sikota Krisztina, az önkormányzat oktatási és kulturális bizottsága elnökének szavai, aki kiemelte, hogy „a Galéria 12, a Hegyvidék Galéria és a Barabás Villa által határolt terület várhatóan rövid időn belül igazi művésznegyeddé válik, a Galéria 12 Egyesület a kerület sok alkotóját fogja össze, szervez számukra bemutatkozási, kiállítási lehetőséget”.
A nyár hangulatát idézni hivatott kiállításon harminc művész – Orient Enikő, Maczkó Erzsébet, Fürjesi Csaba, Pató Károly, Kazinczy Gyöngyvér, Kutas László, Józsa Bálint, Bogdán Hajnal, Kókay Krisztina, Angyal Júlia, Rainer Péter, Kapolyi Márta, Makkai Márta, Kelemen Dóra, Csáki-Maronyák Éva, Osgyányi Sára, Szarka Csilla, Szamos István, Nagy Gábor György, Magyar Gábor, Ezüst Gy. Zoltán, Vesseler Nagy Judit, Borza Teréz, Székács Zoltán, Széles Edina, Pálos Anna, Véghseő Klára, Károlyi András, Ferdinánd Judit és Fábián Gyöngyvér – mutat be festményeket, kisplasztikákat, szobrokat. A víz és a szél erejét, az elemek és az élet újjászületését, a földfelszíni és az alatti világ titokzatosságát, mindezek érzelmi hatását egyaránt ábrázoló alkotások július 26-ig láthatók a Városmajor utca 16.-ban lévő Hegyvidék Galériában.

AI.