Feher_Anna_nover_a_Hegyvidek_diszpolgara2

Fehér Anna nővér a Hegyvidék díszpolgára

Díszpolgáravató ünnepséggel nyitotta meg kapuit a felújított MOM Kulturális Központ. Pokorni Zoltán polgármester Fehér Anna nővérnek, a Vakok Batthyány László Gyermekotthona igazgatójának adta át a Hegyvidék Díszpolgára kitüntetést.

„Anna nővér meglelt és vállalt életműve a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona: a sérült gyermekek felkarolása, segítése, életük értelmének és szépségének megtalálása adatott neki küldetésül, és ő ezt mély hittel, rendületlen hűséggel és befogadó szeretettel teljesíti.” E szavakkal méltatta a Hegyvidék új díszpolgára, Fehér Anna munkásságát Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó közös köszöntőlevélben, amely a műsorközlő tolmácsolásában hangzott el a MOM Kulturális Központban rendezett díszpolgáravató-ünnepségen.
A nővér személyéről, hivatásáról Jánosa Domokos tartott laudációt. A pápai káplán Anna nővért a magyar Teréz anyának nevezte; szerinte ugyanolyan elismerésre méltó az ő munkája, mint a „Szegények Anyja”, Kalkuttai Boldog Teréz missziója. Fehér Anna a sérült gyerekeknek is meg tudja mutatni az emberi élet értelmét és célját, képes teljessé, boldoggá tenni az életüket.
„A gyerekek egy részének az otthon tényleg az otthona, ahol megérzik a környezetük szeretetét” – jellemezte a Fehér Anna által vezetett intézmény légkörét Kocsis István atya. Az istenhegyi plébános megjegyezte, hogy a Mátyás király úti gyermekotthon egésze adományokból épült fel, és az adományozó szeretet mindmáig megmutatkozik, amit a gyerekek és gondozóik napról napra tapasztalhatnak.
Pokorni Zoltán polgármester, aki a díszpolgári kitüntetést átadta, elmondta, hogy ez az első közösségi esemény a felújított MOM Kulturális Központban. Szerinte ez az ünnepség is arra utal, hogy nem a falak fontosak, hanem a tartalom, amivel a közösségi tereket megtöltik. Anna nővér tevékenysége kapcsán a polgármester kiemelte: az önkormányzat olyan személyt ismer el a díszpolgári címmel, aki végtelenül szerényen mutat példát hivatásával.
A díjazott köszönetét fejezte ki az adományozónak, a Hegyvidéki Önkormányzat képviselő-testületének és a polgármesternek, hogy fontosnak tartják a gyógypedagógiai szolgálatot és az elkötelezett életet. Köszönetet mondott mindazoknak, akik egyengették életútját: a Gondviselésnek, valamint családjának, amely hitre, becsületes életre nevelte, tanárainak, akik megmutatták neki a jó utat, lelki vezetőinek, akik közelebb vitték Jézushoz, rendtársainak, akik a közösséget alkották szolgálatában, munkatársainak, akik nem a meggazdagodás vágyával, hanem a szolgáló szeretetért vállalták a munkát, valamint a sok segítőnek, támogatónak, akik a Gondviselés eszközeként tették és teszik szolgálatukat.

z.