Sportkavalkad_a_Hegyvideki_Napokon1

Sportkavalkád a Hegyvidéki Napokon

Egy délelőtt erejéig ifjú sportolók vették birtokukba a Sportmax Hegyvidék uszodáját és műfüves focipályát. A diákolimpia évadzáró versenyein az első és második korcsoportos gyerekeknek tapsolhatott a szépszámú közönség.

Hagyományosan a Hegyvidéki Napok keretében rendezi meg a XII. kerületi Szabadidősport Központ a diákolimpia utolsó fordulóit. A Sportmax Hegyvidék szurkolókkal zsúfolásig megtöltött uszodájában június 4-én az első korcsoportos iskolások gyors-, mell- és hátúszásban mérték össze tudásukat. Az egyéni számok mellett az idén is nagy sikert aratott a 10x25 méteres váltó, amelyben a közönség hangos biztatása mellett iskolánként öt fiú és öt lány tetszőleges úszásnemben versenyzett. Sportkavalkad_a_Hegyvideki_Napokon2A részt vevő csapatok testvériesen megosztoztak az elsőségeken, az Arany, a Virányos és a Tamási iskola egy-egy aranyérmet vihetett haza, míg az ELTE és a Jókai két győzelemmel búcsúzott a diákolimpia idei versenyeitől.
Az úszással egy időben rendezték a második korcsoportos kispályás labdarúgó-bajnokság döntőjét, amelyet nagy küzdelemben a Jókai iskola csapata nyert meg. Az iskolásoknak kiírt bajnokságok mellett – hagyományteremtő szándékkal – a kerületi intézmények részvételével megtartott focikupa színesítette a Hegyvidéki Napok sportprogramját. A villámtornát a rendőrség nyerte, megelőzve a szabadidősport központ, az ügyvédek és a polgári védelem csapatait.

(ám.)