Felemeli_a_lelket1

Felemelni a lelket

Az Ars Sacra Alapítvány ötödik alkalommal rendezi meg ősszel a Szakrális Művészetek Hete rendezvénysorozatot. Már az első programokkal az volt a szervezők legfőbb szándéka, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék azokat a képzőművészeti kincseket, zenei különlegességeket, amelyek alkalmasak a lélek felemelésére. A múlt emlékei mellett több kortárs művészeti kiállítással és számos kortárs zenei művel is megjelenítik az élő szakrális művészetet, a zenei és színházi előadások a társművészetekkel karöltve töltik be különleges küldetésüket. Az idei rendezvénysorozatot a Barabás Villában április végén népszerűsítették a szervezők.
„A üstökös sztárok és hulló csillagok celebvilágában az Ars Sacra Alapítvány és általa a Szakrális Művészetek Hete az örök értéket, az állandót, az igazságot segít megtalálni. Olyan fontos missziót töltenek be, amelynek a támogatása évről évre nagy örömet jelent a Hegyvidéki Önkormányzat számára – mondta Fonti Krisztina alpolgármester. – Az Ars Sacra három lelkes kurátora a tíznapos fesztivál keretében négy történelmi egyház kultúrkörén alapuló, magas színvonalú, mégis térítésmentes programokat hoz el nekünk minden esztendőben.”
A Szakrális Művészetek Hete az idén is a Kulturális Örökség Napjához kapcsolódik, amiben ezúttal is kiemelt szerepet kap a Templomok Éjszakája, immár egyre több helyszínen – újságolta Dragonits Márta, az Ars Sacra kuratóriumi elnöke. Újdonság, hogy a Hungarofest felkérésére az európai uniós soros elnökség június végi záró rendezvényén az Ars Sacra is megjelenik egy cigány identitású szentmise ősbemutatójával, valamint az egyházakkal egyeztetve több templomot is kinyitnak és csatlakoznak a Múzeumok Éjszakájához.
„Mindenki a szándékai és lehetőségei szerint kapcsolódhat a Szakrális Művészetek Hetéhez – fogalmazott Dragonits Márta –; ki-ki a munkájával vagy művészetével, illetve adománnyal segíthet, hogy ezúttal is gazdag, színvonalas kínálattal várhassuk az örök értékeket keresőket.”Felemeli_a_lelket2

A. I.