Műszaki fejlesztések a kábelhálózaton

A FiberNet kerületi kábelhálózatának korszerűbb, csillagpontos rendszerét április 1-jén vette át a UPC. Az új szolgáltató tájékoztatása szerint a műszaki fejlesztések nyomán május 10-től már ezen a rendszeren is elérhető és akciós kedvezményekkel megrendelhető a teljes szolgáltatáskínálata. Digitális televíziós szolgáltatása immár műsorrögzítőt, videotárat és HD-csatornákat is tartalmaz, és igénybe vehető az akár 120 Mbit/sec sebességű, szupergyors internet, valamint a kábelhálózaton belül 0 forintos percdíjakat biztosító telefon.
A meglévő előfizetők az új internet- és telefonszolgáltatások igénybevételéhez díjmentesen új modemeket kapnak, amelyeket postai úton juttatnak el az érintettekhez. Az előfizetőknek nincs más teendőjük, mint a készülékeket május 10-én a hozzájuk mellékelt ábráknak megfelelően az áram- és kábelhálózathoz, a számítógéphez, illetve az otthoni routerhez csatlakoztatni, majd az eszközöket áramtalanítással újraindítani.
A szolgáltatóváltással a számlaküldés időpontja is megváltozott: az új számlaciklus minden hónap 11-én kezdődik. A változásokkal kapcsolatos kérdésekről a www.upc.hu/fibernet weboldalon található részletes tájékoztatás, a UPC telefonos ügyfélszolgálata pedig a 1221-es telefonszámon érhető el.