Valtozasok_a_forgalmi_rendben

Változások a forgalmi rendben

Az elmúlt időszakban a kerület több pontján történtek forgalomtechnikai változtatások. A munkálatokat a főváros megrendelésére – részben a kerületi önkormányzat javaslatára – elvégző FKF Zrt. akkor helyez ki új jelzéseket, ha azt a forgalombiztonság növelése, a forgalom változása indokolja.

A közelmúltban megvalósult forgalmirend-módosítások közül a legfontosabb, hogy a Moszkva téren – a Fény utcai piac felől érkező buszok Várfok utcába történő áthajtásának szabályossá tétele érdekében – átprogramozták a jelzőlámpát. Módosultak a jelzésképek a jelzőfejben, valamint a „kötelező haladási irány” jelzőtábla alá a menetrend szerinti buszjáratokra vonatkozó kiegészítő táblát helyeztek el. Folyamatosan cserélik a már nem működő belső átvilágítású jelzőtáblákat, ezek helyére energiatakarékos, nagy fényvisszaverő képességű fóliás táblák kerülnek.
Még az idén módosul a Kútvölgyi úton, a György Aladár utca és Galgóczy utca közötti szakaszon a terelővonal kialakítása annak érdekében, hogy a felfelé menő oldalon szélesebb legyen a forgalmi sáv. Ennek köszönhetően lehetővé válik az útpályán történő várakozás.
Lakó-, pihenőövezet lesz a Beck Ö. Fülöp utca–Derkovits Gyula utca térsége, mivel ezekben az utcákban nincs járda, a parkolás a telekhatáron történik, így az emberek a gépjárművekkel azonos helyen kénytelenek közlekedni. Az intézkedést a gyalogosok biztonsága indokolja.
„Kötelező haladási irány egyenesen” jelzőtáblát helyeznek el az Alkotás utcában, a MOM Park Bevásárlóközpont mélygarázsának kihajtójánál, a Déli pályaudvar irányába. A változtatásra azért van szükség, mert a záróvonal és az egyenes nyíl alakú burkolati jelek ellenére – a villamosvezetők jelzése alapján – többször előfordult, hogy a járművek a vágányokat keresztezve fordultak meg az Alkotás utcában.

mm.