Bővülnek a parkolóövezetek

Január óta a Parking Kft. szedi a parkolási díjat a BÖP Kft.-től átvett fővárosi kezelésű utakon. A váltással már az első hónapban valamivel több mint ötvenmillió forint pluszbevételhez jutott a főváros.
A kedvező tapasztalatok alapján a szolgáltatást koordináló Budapesti Közlekedési Központ néhány hónapon belül újabb ötvenhat utcát és teret, összesen mintegy ötezer parkolóhelyet von be a fizetőövezetbe. A XII. kerületben megszűnik az ingyenes parkolási lehetőség az Alkotás utcában (Hegyalja út–Márvány utca), az Istenhegyi úton (Nagyenyed utca–Galántai utca), a Krisztina körúton, a Magyar jakobinusok terén és a Szilágyi Erzsébet fasorban (Moszkva tér–Kútvölgyi út). Ezeken az útszakaszokon már a legújabb generációs automatákat szerelik fel.
Még ebben az évben elindulhat a teherforgalmi behajtási díj megfizetését ellenőrző kamerarendszer kiépítése. A fejlesztésre azért van szükség, mert a szúrópróbaszerűen megtartott ellenőrzések során kiderült, a városban közlekedő díjköteles teherautók fele nem rendelkezik behajtási hozzájárulással.Bovulo_parkoloovezetek

(m.)