Fitten_jobb_1

Fitten jobb

Több mint kétszáz hegyvidéki óvodás és kisiskolás vett részt a harmadik alkalommal megrendezett „Fitt leszel, ha itt leszel” játékos váltóversenyen. A Csörsz utcai Sportmaxban megrendezett programban a gyerekek és szüleik ingyen használhatták az uszodát.

A hagyományosan sokrétű hegyvidéki diáksportélet egyik kiemelkedő eseménye a kerületi óvodásokat és az általános iskolák alsósait megmozgató „Fitt leszel, ha itt leszel” önkormányzati rendezvény. A programnak otthont adó Sportmax Hegyvidékben az idei versenyen tizenkét óvodás és nyolc iskolás csapat bizonyította be fittségét és ügyességét.
Fitten_jobbAz iskolások körében a legnagyobb sikert a „Takarító-váltó” aratta, a játék során egy floorlabdát seprű segítségével kellett a kihelyezett bóják között szlalomozva irányítani, a pálya végén pedig átgurítani a zsámolyokból összeállított kapu alatt. Az óvodások a „Nyuszi-hopp váltó” nehézségeivel küzdöttek – sikeresen. Szinte magától értetődő könnyedséggel bújtak át a karikaváltó kúszóalagútján, ugráltak a csapatokban helyet kapó felnőtteket alaposan megizzasztó szkippszőnyegen.
Tartotta a lépést az örökmozgó gyerekekkel a testépítő Szedlaczkó Ádám, aki Flóra lánya révén került be a Táltos Óvoda csapatába. Az „erős ember” lapunknak elmondta, némelyik feladat számára is kihívást jelentett, hiszen olyan kardió jellegű rövid, de intenzív mozgásformákat kellett teljesíteni, amelyekkel a merevebb izomzatú testépítők ritkábban találkoznak. A jelenleg erősítőtermet vezető, a 2009-es magyar bajnokságon feleségével párosban második helyet elérő apuka szerint a „Fitt leszel, ha itt leszel” legnagyobb erénye, hogy gyermekeiken keresztül a szülők figyelmét is ráirányítja a mozgás, a sport fontosságára.
Figyelmet fordítottunk arra, hogy valamennyi résztvevő, függetlenül a testi adottságaitól vagy az ügyességétől, gond nélkül meg tudja oldani a feladatsorokat – hangsúlyozta a Hegyvidéki Szabadidősport Központ vezetője, Rétai Gábor. – Ezért a biztonság kedvéért az intézmények hetekkel a rendezvény előtt megkapták a játékok részletes leírását, így mindenkinek lehetősége nyílt a gyakorlásra. Ez meg is látszott a teljesítményeken, több csapat ugyanis észrevehetően jól felkészült a versenyre.
Váczi János alpolgármester szerint a fitt-nap kiválóan illeszkedik a kerületi sportkoncepcióba, amelynek lényege, hogy az egészséges életmódot, ezen belül kiemelten a rendszeres sportolást népszerűsítse. Ezt a törekvést erősíti a két évvel ezelőtt bevezetett mindennapos testnevelésóra program, amelyben felmenő rendszerben valamennyi önkormányzati általános iskolába járó alsó tagozatos diák részt vesz.
– Az önkormányzat arra törekszik, hogy az iskolaév alatt minél több közösségi sportprogramot szervezzen a gyerekeknek – mondta Váczi János. – A diákolimpia viadalai, az óvodásoknak és az ötödikeseknek meghirdetett Hegyvidéki Olimpiai Játékok, az „Előzd meg a fogaskerekűt!” futó-, túra- és kerékpáros verseny, illetve az Erzsébet-kilátóban megrendezett lépcsőfutás mind ebbe a sorba illeszkednek. Azt szeretnénk, ha ezeken a versenyeken nem csupán az óvodások és az iskolások, hanem családjaik is részt vennének, hiszen így erősödik igazán az együvé tartozás, a lokálpatriotizmus érzése.
Az óvodások időeredményét ezúttal nem értékelték, így valamennyi résztvevőnek járt ajándék, továbbá emlékérem, amelyet Fonti Krisztina és Váczi János alpolgármester akasztott a gyerekek nyakába. Sűrű volt az élmezőny az általános iskolás kategóriában, az alsósok versenyét végül egy hajszállal a Jókai iskola nyerte, a második helyen az ELTE csak több szakaszgyőzelmével előzte meg az ugyanannyi pontot gyűjtő Zugligeti Általános Iskolát.

ám.