Kosarlabdaunnep_a_Sportmaxban_1

Kosárlabdaünnep a Sportmaxban

Közönségsikerrel zárult a Sportmax Hegyvidék nagycsarnokában második alkalommal megrendezett All-Star Kosárlabda Gála. A magyar kosárlabdasport egyik legnagyobb ünnepén az egykori NBA-sztár, Vlade Divac és az amerikai profi ligában egyedüli magyarként bekerülő Dávid Kornél is pályára lépett.

Mozgalmas nap volt február 19-e a magyar kosárlabdasport életében. Délelőtt a nemzeti szövetség küldöttei egy tartózkodás mellett, ellenszavazat nélkül elfogadták a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége új alapszabályát, amely minden eddiginél szélesebb jogosítványokkal ruházza fel az amatőrök, s rajtuk keresztül a tömegsport képviselőit.
A módosítástól a kosárlabdasport vezetői az utánpótlás megerősödését várják – hangzott el az All-Star Kosárlabda Gála alkalmából a Sportmax Hegyvidékben megrendezett sajtótájékoztatón, ahol egy nemzetközi jelentőségű eseményre is sor került: Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Vlade Divac, a Szerb Olimpiai Bizottság vezetője ünnepélyes keretek között aláírta a két ország olimpiai bizottságának együttműködési megállapodását. A sajtótájékoztatón az NBA-ben többször találkozó Dávid Kornél és Vlade Divac elmondta, hogy örömmel támogat minden olyan eseményt, amely a kosárlabda népszerűsítését szolgálja.
Mészáros Lajos, a férfiválogatott szakmai igazgatója és Pór Péter, a légiósok csapatának vezetője egyaránt arról beszélt, hogy az All-Star gála főmérkőzése kiválóan illeszkedik a válogatott programjába. Mint elhangzott, a pótselejtezők előtt álló gárdának minden erőpróba hasznos lehet, ami hozzásegíti, hogy tizenkét év után ismét eljusson az Európa-bajnokságra. A sportág népszerűsítésének fontosságát emelte ki Gundel Takács Gábor, aki a gála délelőttjén megtartott első B33 tornáról elmondta, hogy a sorozat hamarosan pénzdíjas bajnokság keretében, országos szinten folytatódik. A B33 tulajdonképpen a streetball szabványosított, teremben játszható változata, a három-három elleni játék Gundel Takács Gábor szerint pörgős, látványos meccseket eredményez. További részletek a www.b33.hu honlapon olvashatók.
Alig egy órával a sajtótájékoztatót követően Dávid Kornél és Vlade Divac már a pályán bizonyították be, hogy játéktudásuk az évek során semmit sem kopott: az All-Star Kosárlabda Gála show-mérkőzésén a két klasszis által összeállított csapatok látványos bemutatót tartottak. A sportág sava-borsát felvonultató találkozó első felében az 1999-es Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott magabiztosan őrizte előnyét az elmúlt években Magyarországon játszó ex-jugoszláv játékosokból álló Divac Teammel szemben. A meccs hátralévő részében aztán Divac vezérletével feljött az ellenfél, sőt a vezetést is átvette, így a 92–92-es döntetlennel mindkét fél elégedett lehetett.
Hasonlóan parádés játékot hozott a főmeccs is, amelyen a jelenlegi magyar válogatott 169–167-re megverte az itthon játszó idegenlégiósok csapatát. A gála legértékesebb játékosa Hanga Ádám lett, míg a meccs szüneteiben megtartott hárompontos dobóversenyt Obie Trotter, a zsákolóversenyt pedig a Székesfehérváron játszó, szintén amerikai Crocker nyerte.
A találkozót követően a kezdő sípszót helyettesítő labdafeldobást elvégző Váczi János alpolgármester lapunknak elmondta: az, hogy az All-Star Kosárlabda Gálának immár másodszor adhatott otthont a Hegyvidék, egyfajta elismerés a kerület sportéletének. Az alpolgármester úgy látja, szükség van az ilyen típusú látványos sporteseményekre, különösen az iskolás korosztályok számára fontos, hogy élőben is találkozhassanak kedvenceikkel. A személyes tapasztalatok, a példaképek jelenléte ugyanis hozzájárulnak ahhoz, hogy megerősítsék a gyerekekben a sport iránti elkötelezettséget.Kosarlabdaunnep_a_Sportmaxban

Ám.