Parkolásszabályozás a Zugligeti iskolánál

Egyik olvasónk nemrégiben arra hívta fel szerkesztőségünk figyelmét, hogy a Zugligeti Általános Iskola főbejáratával szemközt parkoló autók rendkívül megnehezítik a közlekedést. Mint írta, a Szilassy út Zugligeti úti torkolatánál egy kanyarodóöböl található, amelyet rendszeresen elfoglalnak a parkoló autók, nem is a járdával párhuzamosan, hanem arra merőlegesen, és így még jobban belelógnak a kanyarba. Ezzel sokak számára ellehetetlenítik a közlekedést, mert akadályozzák a befordulást. Olvasónk arról számolt be, hogy a felesége egyik alkalommal a szűk hely miatt nem mert bekanyarodni a havas úton, így kénytelen volt a közeli buszvégállomásnál hagyni járművét.
Az áldatlan helyzet további negatív hozadéka, hogy a tiltó táblák ellenére egyre többen használják átmenő közlekedésre a Janka utat. Ez – túl azon, hogy szabálytalan – roppant balesetveszélyes, mivel itt nincs járda, gyakorlatilag egy gyalogos utcáról van szó, beláthatatlan kanyarokkal és igen nagy lejtéssel.
A forgalomtechnikai ügyekben illetékes Budapesti Közlekedési Központ arról tájékoztatta lapunkat, hogy felszólította a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-t a parkolás szabályozására vonatkozó részletes terv elkészítésére, aminek kivitelezésére – a burkolati jelek festésére is alkalmas időjárás esetén – márciusban kerülhet sor. A Janka út forgalmi rendjét jelenleg mindkét irányból „behajtani tilos, kivéve célforgalom” jelzőtábla szabályozza, a behajtási tilalom ellenőrzése a rendőrség, illetve a közterület-felügyelet hatáskörébe tartozik.

z.