Ünnepel az iskola

Idén ünnepli fennállása huszadik évfordulóját a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola. A jubileumot az egyházi fenntartású intézmény hagyományait, múltját és jelenét megjelenítő programsorozat, illetve az elmúlt két évtized történéseit összefoglaló évkönyv teszi teljessé.

Húsz évvel ezelőtt kezdte meg működését a Csaba utca és a Városmajor utca sarkán álló, több mint százesztendős épületben a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola. A jeles évfordulóról ünnepi rendezvényekkel és az iskola történetét feldolgozó kiadvánnyal emlékeznek meg. Az ünnepségsorozat február 19-én a Pokorni Zoltán polgármester, Simándi Józsefné és Erdő Péter bíboros fővédnökségével megtartott jubileumi Pannónia Sacra bállal vette kezdetét a Móricz Zsigmond Gimnázium aulájában.
"Valamennyi közösségi programunk, így a bál is azt a célt szolgálja, hogy bemutassuk mindazokat az értékeket, amelyek megalapozzák oktató-nevelő tevékenységünket. Az ilyen találkozók alkalmat adnak arra, hogy megerősítsék a gyerekekben és szüleikben az együvé tartozás érzését, ami rendkívül fontos a mai, sokfelé szakadó világban – mondta Dóra Zoltán iskolaigazgató. – A gyerekek ünnepi műsorának sikeréhez a hetedik és nyolcadik évfolyamosok keringővel, a kicsik néptáncbemutatóval járultak hozzá. Számítottunk a szülők közreműködésére is, akik ezúttal, a jelenlegi és egykori Pannonia Sacra-növendékekhez hasonlóan, a táncosokat kísérő zenekarokban léptek fel. A zenés-táncos összejövetelt egy fényképkiállítás egészítette ki, amely a mögöttünk álló két évtized legszebb, legérdekesebb pillanatait villantotta fel."
Az iskola hagyományos gálahangversenyét április 10-én a Szent István-bazilikában rendezik, ekkor mutatják be az elmúlt húsz év összegzését tartalmazó jubileumi emlékévkönyvet. Az ünnepségek sora június 17-én a Városmajori Jézus Szíve Plébániatemplomban elhangzó hálaadó misével zárul, a tedeumot az egyházmegyei katolikus iskolák igazgatója, Snell György mutatja be az egybegyűlteknek.

(m.)