Veszélyes farakások

A tavasz közeledtével egyre többen túráznak a budai hegyekben, különösen a Normafa környékén nőtt meg jelentősen a kirándulók száma. Az erdőkben azonban még folynak a téli fakitermelések, ezért mindenki vegye komolyan a kihelyezett figyelmeztető táblákat!

Az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a kerékpáros forgalom a Pilisi Parkerdő területén. A jobb időnek köszönhetően egyre több biciklissel lehet találkozni a még jelenleg is zajló fakitermelések idején egyébként is leterhelt erdei utakon. A fával megrakott teherautók, illetve erdőgazdasági gépek miatt a burkolaton sárfelhordásra kell számítani, ezért rendkívül fontos, hogy a balesetek elkerülése érdekében a kerékpárosok betartsák a közlekedési szabályokat. Ügyelni kell a mindenkire vonatkozó 30 kilométer/órás sebességkorlátozásra, valamint arra, hogy a szűk, kanyargós útszakaszokon ebben az időszakban bármikor szembejöhet egy nagyméretű munkagép vagy teherautó.
Elsősorban a kisgyermekes családokra jelenthetnek veszélyt az utak melletti farakások. Bár a parkerdő munkatársai valamennyi helyszínen elhelyezik a figyelmeztető, illetve tiltó táblákat, mégis előfordul, hogy a gyerekek felmásznak az elszállításra váró gúlákra. A felhalmozott hatalmas, sok száz kilós farönköket minden esetben biztonságosan tárolják, azonban az ugrálástól, feszegetéstől megmozdulhatnak, és szélsőséges esetben maguk alá temethetik az óvatlanokat.

(em.)