Alomrajtot_vett_a_vizilabdacsapat

Álomrajtot vett a vízilabdacsapat

Remekül kezdte az idényt a vízilabda-ob I/B-ben vitézkedő Hegyvidék–YBL Waterpolo Club. Az első osztályú tagságról legutóbb egy hajszállal lemaradó XII. kerületi alakulat az alapszakaszban még pontot sem vesztett, eddigi hét meccsét mind megnyerte. Köllő Attila edző szerint nincs ebben semmi meglepő, a játékosok "mindössze" megtanultak egymásért küzdeni.

Az elmúlt bajnokságban szó szerint az utolsó pillanatban úszott el a Hegyvidék–YBL Waterpolo Club bajnoki címe és az ezzel járó feljutás. A csapat vezetői a mostani pontvadászatban – legalábbis hivatalosan – az első három hely megszerzését tűzték ki célul. Hasonlóképpen gondolkodott a főszponzor kerületi önkormányzat is: az alig két hónappal ezelőtt megtartott idénynyitó sajtótájékoztatón Váczi János alpolgármester úgy nyilatkozott, a legfontosabb a közönségszórakoztató játék és ezáltal a vízilabda hegyvidéki népszerűsítése.
Nincs tehát eredménykényszer, ami úgy tűnik, jó hatással van a Hegyvidék–YBL-re, amely kezdetként hétmeccses győzelmi szériát produkált. Az eredményesség kiegyensúlyozott, jó játékkal párosul, az eddigi diadalok többségét meggyőző fölénnyel érte el a csapat, a Békéscsabát, a Szolnokot és az angyalföldi pólósokat egyaránt tíz góllal sikerült megverni.
„Eddig két szorosabb meccset játszottunk, de ezeken is látszott, hogy erő és rutin tekintetében az ellenfél fölé nőttünk. Százszázalékos teljesítményre törekszünk, ha ez sikerül, akkor a rájátszásban a másik csoport negyedikjével kell megmérkőznünk az elődöntőbe jutáshoz, ahonnan már csak egy lépés a bajnoki döntő” – írta meg előre a bajnokság hegyvidéki szempontból legkedvezőbb forgatókönyvét a csapatot edző Köllő Attila.
A szakember ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a legerősebb ellenfélnek számító Szegeddel még csak ezt követően csapnak össze. „Három hasonló játékerőt képviselő csapat került a csoportunkba, közülük a Kecskemétet és a BVSC-t megvertük, a Szeged pedig egyszer már kapitulált, így ha őket is legyőzzük, szinte biztosan az élen zárjuk az őszi szezont” – reménykedett Köllő Attila. Az edző szerint nem lehetetlen pontveszteség nélkül befejezni az alapszakaszt, a csapat minden szempontból alkalmas erre.
A Hegyvidék–YBL évek óta nem erősített ilyen jól, mind az öt új szerzemény hozzá tud tenni a játékhoz. Ez korántsem véletlen, közel húsz játékos jelentkezett az átigazolási szezonban, így bőven volt merítési lehetőség. Nagyszerűen sikerült a felkészülés, a kapusok kiváló formában védenek, valamennyi csapatrészben fejlődött a táraság.
„Sokat segített a nyári Magyar Kupa-csoportkör, rengeteget tanultunk a három első osztályú csapattól, amellyel összecsaptunk. Már akkor látszott, hogy jó úton járunk, a Kaposvár legyőzése és a Pécs megszorongatása megadta az alaphangot a bajnokságra – sorolta a kedvező előjeleket Köllő Attila, aki úgy látja, az igazi lökést a csapaton belüli összhang adta meg. – Eljutottunk oda, hogy mindenki teljes mértékben alárendeli magát a közösség érdekeinek. Nincsenek sztárallűrök, mindenki azt csinálja, amit az edzéseken begyakorolunk. Ennek köszönhető, hogy olajozottan működik a gépezet, sokkal jobb lett az emberhátrányos védekezésünk és az emberelőnyös játékhelyzetek kihasználása. Nincs nagy különbség a csapatok között, az dönthet a javunkra, hogy egységesek vagyunk, éles helyzetben is meg merjük csinálni a medencében azt, amit valójában tudunk” – hangsúlyozta a vízilabdaberkekben a feljutásra pályázó együttesek között számon tartott Hegyvidék–YBL trénere.
Az edzések intenzitását és az egyre élesebb versenyhelyzetet emelte ki Juhász Zoltán csapatkapitány. A hálóőr elmondta, hogy nagy a konkurencia, mindenki kezdőjátékos akar lenni, ami a tréningeken is megmutatkozik: „Kemény lövéseket kapunk, és ez kifejezetten jó a kapusoknak, hiszen akkor tudunk fejlődni, ha a többiek kihozzák belőlünk a maximumot.”
Egyetért kollégájával Zlinszky János, a másik kapus, aki a védőmunka látványos feljavulására is kitért. Mint mondta, a korábbiaknál sokkal több lövést blokkolnak a mezőnyjátékosok, ezzel részben leveszik a terhet a kapusok válláról. Ráadásul Juhász Zoltánnal együtt sikerült kiismerni az ellenfeleket, szinte „álmukból felkelve” is tudják, melyik játékos hova lő, ez pedig elbizonytalanítja a támadókat.
A Hegyvidék–YBL WPC idén még három mérkőzést játszik a Sportmaxban, az önkormányzat jóvoltából a meccsekre továbbra is díjmentes a belépő.

Ám.

 

Menetrend. November 19. 17.00 Hegyvidék–YBL–MAFC. November 26. 17.00 Hegyvidék–YBL–Kecskemét. December 12. 17.00 Hegyvidék–YBL–Angyalföldi Sportiskola és Diáksport Egyesület.