Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Diós-áfonyás muffin

Szórjunk bele egy mélyebb tálba 1 csomag vaníliás cukrot, 15 deka kristálycukrot, és üssünk rá 1 tojást is. Elektromos habverővel keverjük ki habosra (ez mindössze kb. 4 perc), majd apránként adjunk hozzá, tovább kevergetve, 1 deci olajt. Végül öntsünk bele 2 deci főzőtejszínt.
Egy másik tálban keverjünk össze 30 deka finomlisztet, 1 csomag sütőport és 1 csipetnyi sót. A kétféle masszát forgassuk össze, és adjunk még hozzá 25 deka áfonyát (lehet fagyasztott is, de akkor még fagyottan keverjük össze a masszával), valamint 12 deka durvára vágott diót.
Béleljünk ki papírkosárkákkal egy közepes muffinsütőt, és a mélyedések háromnegyedéig töltsük meg a híg masszával. Előmelegített sütőben, közepes lángon 18-20 percig süssük. Amikor megsült, a formában hagyjuk kihűlni kb. 10-15 percig, majd sorakoztassuk rácsra az apró süteményeket.