Internetes_ebedrendeles

Internetes ebédrendelés

Jelentős fejlesztések történtek a Semmelweis Egyetem gyakorlóiskolájában. Önkormányzati támogatásból megújult a fogadótér, valamint az energiahatékonyságot szem előtt tartva modernizálták a tornatermet. Az étkeztetést biztosító cég segítségével felújították a konyhát, saját látványpékséget alakítottak ki, egyúttal – a Hegyvidéken elsőként – bevezették az online ebédrendelés rendszerét.

A Semmelweis Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium az egyetem keretei között működik, azonban az épület kerületi tulajdon. „Köszönettel tartozunk az önkormányzatnak a rendszeres támogatásért, ami az állagmegóvás mellett azt is lehetővé teszi, hogy minden évben elvégezzünk valamilyen komolyabb értéknövelő beruházást – mondta Steiner László, az intézmény újonnan kinevezett igazgatója. – Az idén rendelkezésre álló harmincmillió forintot igyekeztünk olyan fejlesztésekre fordítani, ami a gyerekek kényelme mellett hozzájárul a költséghatékonyság javításához.”
Az iskolában kifestették a több száz négyzetméter alapterületű aulát, illetve felújították a burkolatot. A kövezetet nem csupán felcsiszolták, hanem egy speciális műgyanta bevonattal is ellátták, ami jelentősen megnöveli a felület ellenálló képességét.
Energiatakarékos lámpatesteket szereltek fel a tornateremben, az állítható fényforrásokkal nagymértékben csökkenthető a helyiség áramfelhasználása. Ugyanitt motoros nyitószerkezetet kaptak az ablakok, valamint „ízületbarát”, csúszásmentes sportburkolat került a régi parketta helyére. A padlózaton elkészült a szabványos röplabda- és kosárlabdapálya-felfestés, így mindkét sportágban tarthatnak edzéseket a diákoknak.
Szintén az üzemeltetési költségek lefaragásához járulnak hozzá az elvégzett ablakcserék és a tető szigetelése. Megújult a konyha, az ebédet szállító cég segítségével kicserélték az összes gépet és a tálalópultot, ezenkívül a kerületben egyedülálló módon modern látványpékséget alakítottak ki, így a gyerekeknek már helyben sütött péksüteményeket kínálnak.
Az eszközpark modernizálása mellett megújult az étkeztetés rendszere: a rendelés és a fizetés az interneten is lebonyolítható, a tanulók és a pedagógusok egy honlapon választhatják ki a heti menüt, amit saját ízlésüknek megfelelően – vegetáriánus fogások is szerepelnek a listán – állíthatnak össze.
Steiner László szerint mindennek a legnagyobb előnye, hogy a szülők a webes felületen nyomon követhetik, mire költötte gyermekük az ebédre kapott zsebpénzt. Az első hónap tapasztalatai rendkívül kedvezőek, és a rendszer "finomítása" érdekében a következő hetekben szülői kóstolókat szerveznek: alkalmanként egy-egy alsós évfolyam képviselője mondhatja el véleményét a választékról, valamint az ételek minőségéről.

mm.