Sirálymese a Zölderdőben

Gyöngyösi Adrienn illusztrátor munkáiból összeállított vidám képzőművészeti tárlattal csatlakozott az állatok napja országos programjaihoz a Zölderdő Óvoda. A kiállítás megnyitóján Finy Petra író jóvoltából megelevenedtek a képek, a fekete sirály és a naphal találkozásáról szóló tanmesét tátott szájjal hallgatták a gyerekek.
Hamarosan újabb nagyszabású programon vehetnek részt az óvodások és szüleik, november 26-án ugyanis Kokas Katalin Liszt-díjas hegedűművész a Budapest-Hegyvidéki Kamarazenekarral ad jótékonysági koncertet az óvoda javára. A Klebelsberg Kunó Művelődési, Kulturális és Művészeti Központban rendezendő hangverseny bővelkedik a különlegességekben: a jövőre negyedszázados jubileumát ünneplő hegyvidéki zenekar a premier után három évvel Magyarországon is eljátszik egy olyan karácsonyi kompozíciót, amelyet korábban az Európai Parlament strasbourgi székhelyén mutatott be, míg az óvoda kórusa karácsonyi dalokkal örvendezteti meg a közönséget.
Érdekesség, hogy az est zárásaként megszólaló Mendelssohn-versenyművet Kokas Katalin és a Budapest-Hegyvidéki Kamarazenekar kifejezetten erre az alkalomra tanulta be. A koncert az utolsó állomása annak a rendezvénysorozatnak, amelynek bevétele a Zölderdő épület- és fűtéskorszerűsítési pályázatának önrészéhez járul hozzá.

mm.