Enredes_az_Orokseggel

Ébredés az Örökséggel

„Jó utat választottunk, és a bemutatkozó koncert sikere megerősített minket abban, hogy továbbra is ezt kell járnunk” – nyilatkozta Szabó Miklós, az Örökség zenekar gitárosa. A Kormorán gerincéből alakult új formáció nem herdálta el a rátestált kárpát-medencei népzenei örökséget, dalaival továbbra is a szeretetet, a hitet, a reményt és az összetartozást hirdeti.
Tóth Reni, Géczi Erika, Mr. Basary, Szabó Miklós, Zsoldos Tamás, Gáspár Álmos, Gulyás Ferenc, valamint Nagy László, azaz az Örökség új „folk rock-családja” immár tíz hónapja járja a maga választotta utat a zsúfolt koncerttermektől a szabadtéri fesztiválszínpadokig. Majd’ egy esztendőnyi közös munka után jött az Ébredés, vagyis a ráeszmélés a zsigereikben szunnyadó energiáik felszabadítására, hiszen „jogos elvárás a közönség részéről, hogy új dalok szülessenek” – hallhattuk a zenekar legújabb kori ars poeticáját.
Meghitt ünnepi hangulat, lélekbe hatoló, jól ismert és új dallamok – mindez várható az Örökség zenekar Ébredés című adventi koncertjén december 3-án este 7 órakor a MOM Kulturális Központban.

Hegedűs István