Nemet_cserediakok_latogatasa

Német cserediákok látogatása

A hegyvidéki Deutsche Schule Budapest magyar anyanyelvű, hetedik és kilencedik évfolyamos tanulói egy-egy hetet Németországban tölthetnek cserediákként, hogy tökéletesíthessék németnyelv-tudásukat. A cserekapcsolat lényege, hogy német gyerekek is ellátogatnak magyar fiatalokhoz – egy günzburgi csoport novemberben érkezett Budapestre.
Az Ulm melletti kis település iskolájának nyolcadikosai az itt töltött egy hét során ellátogattak az Országházba, megnézték a budai Várat és a város más nevezetességeit, dunai hajókiránduláson vettek részt, mindemellett pedig a Hegyvidéket is bejárták. A német diákokat Fonti Krisztina alpolgármester fogadta a kerületi polgármesteri hivatalban.
Az alpolgármester a találkozón bemutatta a Hegyvidék jellegzetességeit, beszélt az önkormányzat által fenntartott iskolák működéséről, és megemlítette azt is, hogy a helyi oktatási intézményekben nagy hangsúlyt helyeznek a nyelvoktatásra. Különösen hasznosnak nevezte a cserediákprogramokat, hiszen ezek rendkívül intenzíven fejlesztik a nyelvtudást, emellett pedig nagyban hozzájárulnak a különböző kultúrákban élő fiatalok közti baráti kapcsolatok kialakításához, egymás megértéséhez is.

z.