Sikeres_hulladekgyujtes

Sikeres hulladékgyűjtés

Ismét igen eredményes volt a Hegyvidéki Önkormányzat és a Feparec Kft. közös hulladékgyűjtő akciója. A Böszörményi úton és a Fodor utcában felállított átvevőpontokra több mint két és fél tonna papírt és mintegy tíz köbméter elektronikai hulladékot vitt el a lakosság.
Nagy mennyiség gyűlt össze leselejtezett számítógépekből, valamint rossz nyomtatókból és régi monitorokból, továbbá telefonokból és rádiókból is. A tavaszi terméshez képest valamivel kevesebb tévét és akkumulátort dobtak ki a kerületiek, míg az ezúttal kilónként öt forintot érő papírból az átlagos mennyiség került fel a teherautókra.
A veszélyes hulladéknak számító elektronikai eszközök a Feparec Kft. bontóüzemébe kerülnek, ahol a készülékekből kinyerik az újrahasznosítható anyagokat. A megmaradó alkatrészeket, burkolati elemeket ledarálják és előkészítik a kohászati felhasználásra. A leadott újságokból, kartondobozokból Dunaújvárosban "újrapapír" készül, ahogyan az akkumulátorok is „megmenekülnek”: az értékes berendezéseket egy erre szakosodott cég teljesen felújítja.

(m.)