Vilagzenere_vilagtanc

Világzenére világtánc

Műfajok és stílusok sokaságát felvonultató, látványában és hangulatában egyaránt különleges táncprodukciónak ad otthont december 2-án a MOM Kulturális Központ színházterme. Vári Bertalan és társulatának Variációk című előadása váratlan fordulatokban bővelkedő, a fiatalos energiákat, kreativitást és humort csatasorba állító produkció, amely a legkülönbözőbb tánc- és zenei stílusok elemeit ötvözi a magyar folklór hagyományaival.
"A Varidance születése pillanatától olyan társulat, amelyben mindenki jól érzi magát, kibontakoztathatja egyéniségét, kivételes tehetségét, s amelynek felvirágoztatásáért nem csupán a tánctudását veti be, hanem a maximumot nyújtva bekapcsolódik az alkotás folyamatába – mondta az alapító, Vári Bertalan Harangozó-díjas táncművész, koreográfus. – A Varidance a magyar néptánc hagyományaira épít, de nem zárja magát korlátok közé. Érezzük és élvezzük a világ szépségeit, befogadjuk és a magunk sajátos nyelvén keresztül megmutatjuk azt, ami lázba hozza a tánc szerelmeseit: világzenére koreografálunk világtáncot."
A műsor kortól és zenei ízléstől függetlenül mindenkinek bátran ajánlható, hiszen a program valójában a tánc eklektikája – egyedisége abban rejlik, hogy különféle, egymástól látszólag tökéletesen különböző stílusok legjellegzetesebb jegyeit gyúrja össze egységes egésszé. Ezt a változatosságot erősíti a zeneválasztás is, az est folyamán többek között a Kerekes Band, Snoop Dogg, Kanye West és Amelie slágerei is felcsendülnek.
Jegyek kaphatók a www.mom.jegy.hu weboldalon, valamint a MOM jegypénztárában. Jegyár: 3500 Ft, 2900 Ft, 2200 Ft. Hegyvidék Kártyával 10% kedvezmény jár! További információk: www.momkult.hu.

(ám.)