Fontos_valtozasok_a_parkolasban

Fontos változások a parkolásban

A kerületi fizetős parkolási övezetek legnagyobb részén a Hegyvidéki Önkormányzat tulajdonában lévő társaság, a FÁBER Kft. vette át az üzemeltetés feladatait. A parkolási díjakat ez a változás nem érinti, a díjfizetést elmulasztó autósok azonban ezentúl más címen találhatják meg az ügyfélszolgálatot.
A Hegyvidéki Önkormányzat Parkolási Ügyfélszolgálatának telefonszáma: 413-4980. E-mail címe: ugyfelszolgalat@hegyvidekiparkolas.hu. Személyes ügyintézésre a 1092 Budapest, Bakáts tér 14. alatti ügyfélszolgálaton van lehetőség.
A FÁBER Kft. által üzemeltetett területen a kihelyezett automatáknál már nem lehet használni a Centrum Parkoló Kft. részéről kibocsátott kedvezményes gazdálkodói parkolókártyákat, azonban a kártyán lévő, még felhasználható egyenleg visszaváltható a Centrum ügyfélszolgálatain. A kedvezménnyel ugyanakkor továbbra is élni lehet a mobilparkolási rendszeren keresztül, ami lehetőséget ad a valós parkolási idő fizetésére.
A mobiltelefonnal való díjfizetéshez előzetes regisztrációra van szükség a szolgáltató (Első Mobilfizetési Elszámoló és Szolgáltató Zrt.) honlapján, a www.fizessenmobillal.hu oldalon, vagy elektronikus úton kezdeményezve az ugyfelszolgalat@emezrt.hu címen, illetve személyesen a szolgáltatóval kapcsolatban álló, regisztrációt, feltöltést, módosítási feladatokat is ellátó parkolási társaságok ügyfélszolgálati irodáin. A regisztráció és az egyenleg feltöltése után lehet mobilparkolást kezdeményezni a jegykiadó automatákon feltüntetett telefonszámmal és zónaszámmal. A mobiltelefonos fizetéssel kapcsolatban további tájékoztatás kérhető a 999-6100 telefonszámon a nap 24 órájában.
Mivel a FÁBER Kft. csak azokon a területeken vette át a parkolási rendszer üzemeltetését, ahol az idén lejárt a Centrum Parkoló Kft. szolgáltatási szerződése, a parkolási zónához később, 2006-ban kapcsolt utcákban 2016-ig még a Centrum parkolóellenőrei dolgoznak. A Centrum Parkoló Kft. üzemeltetetésében lévő parkolási övezet a Fogaskerekű utca, Pethényi köz, Határőr út, Csaba utca, Goldmark Károly utca, Székács utca, Galántai utca, Orbánhegyi út, Stromfeld Aurél út, Levendula utca, Nárcisz utca, Muskátli utca, Szendi árok, Apor Vilmos tér, Jagelló út, Lejtő út, Fürj utca, Sirály utca, Fürj utca, Jagelló út, Böszörményi út, Kékgolyó utca és Városmajor utca által határolt terület.

z.