Kepek_a_kirakatokban1

Képek a kirakatokban

A festészet napja alkalmából idén negyedik alkalommal rendezi meg a Hegyvidék Galéria a Kirakat Tárlatot, amelynek különlegessége, hogy a festmények nem kiállítótérben, hanem közterületen, boltok üvegablakai mögött láthatók. A Városmajor utca első szakaszán – az Alkotás utcától a Csaba utcáig – tizenöt különböző üzlet portálját díszítik képek.
A festészet napja civil kezdeményezésként indult 2002-ben, és mára országos rendezvénysorozattá nőtte ki magát. A Kirakat Tárlat szervezői szerint a mai, vizuális ingerekkel telített környezetben éppen azáltal válik valami feltűnővé, ha eltér a megszokottól. A művészet ily módon történő megjelenése meghökkenést vált ki, de legalábbis érdeklődést kelt.
A kiállítást Feledy Balázs művészeti szakíró nyitotta meg, az eseményen részt vett Sikota Krisztina, az önkormányzat oktatási és kulturális bizottságának elnöke is. Az érdeklődők rövid sétát tettek, és Feledy Balázs minden kirakatnál érdekes ismertetőt mondott a kiállított alkotásról. A tárlat november 1-jéig látható: Angyal Júlia, Butak András, Ezüst György, Fábián Gyöngyvér, Fürjesi Csaba, Lelkes A. Gergely, Lipcsey Judit, Magyar Gábor, Pálos Anna, Szarka Csilla, Székács Zoltán, Szép Ilona, Uesseler Nagy Judit és Veszely Ferenc képeivel találkozhatunk a Városmajor utcában.

B. A.