Kozmuepitesek_tobb_utszakaszon

Közműépítésektöbb útszakaszon

A téli fagyok beállta előtt több kerületi útszakaszon kezdődnek nagyszabású közműépítési munkálatok. Bár az önkormányzat kérésére a fejlesztéseket igyekeznek úgy tervezni, hogy ne zavarják az autós, illetve a gyalogos közlekedést, néhány helyszínen forgalomkorlátozásokra kell számítani.
Tömörítetlenséget állapított meg a gázművek a Zsibói utcában, ezért az Istenhegyi út és a Trencséni utca között kicseréli a mintegy kétszáz méter hosszú fővezetéket, valamint a házakhoz vezető leágazásokat. A bontással járó munkálatok várhatóan október végén befejeződnek, a helyreállítás során az eredeti terméskő burkolatot építik vissza.
Nyomvonalas vízvezetékcsere kezdődik hamarosan a Zirzen Janka utcában, a 31-es szám és a György Aladár utca közötti 196 méteres szakaszon november 14-ig új főnyomócsövet fektetnek le. Szintén a vízművek dolgozik a Korompai utcában, a várhatóan év végéig tartó fejlesztés miatt egyirányúvá teszik az útszakaszt. Változik a forgalmi rend a Törpe utca teljes hosszában is, ahol a vízcsőcsere idejére csak egy irányban közlekedhetnek az autósok. A munka átadásának határideje november második fele.
Több ütemben valósul meg a közel fél kilométernyi útpályát érintő közműfelújítás az Alsó Svábhegyi úton, amelyet alkalmanként félpályásan lezár a kivitelező. Ilyenkor az autóforgalmat jelzőlámpa irányítja, az egyirányúsításokat táblákkal jelzik.

kn.