Streetball_a_Sportmaxban

Streetball a Sportmaxban

Ismét kosarasokkal telik meg a Csörsz utcai Sportmax nagycsarnoka. Harmadik alkalommal rendezik meg a Hegyvidéki Streetball Jam versenyeit, amelyeken az induló csapatok – a Hegyvidéki Önkormányzat jóvoltából – a nevezési díj megfizetése nélkül vehetnek részt.

A streetball olcsó, könnyen megtanulható, pörgős és egy palánk felszerelésével szinte bárhol játszható, nem véletlen, hogy napjainkban ez az egyik leggyorsabban fejlődő látványsportág. Mindemellett lehetőséget ad a továbblépésre is, hiszen kedvet csinál a nagypályás kosárlabdához – sorolta a streetball előnyeit Kucsera József, a rendezvény főszervezője. Reményei szerint a november 5-i Hegyvidéki Streetball Jam hozzájárul ahhoz, hogy a vízilabda és a röplabda után újabb egykor sikeres magyar csapatsportág vesse meg a lábát a XII. kerületben.
„A Hegyvidék SE szeretné majd megalakítani a saját utánpótlás kosárlabda-szakosztályát, ehhez pedig minél szélesebb bázisra van szüksége. Ebben segíthet a már óvodáskortól játszható streetball” – hangsúlyozta Kucsera József, aki példamutatónak nevezte a Hegyvidéki Önkormányzat sportkoncepcióját: miközben országszerte egyre kevesebben sportolnak, a XII. kerületben egymást érik a nagyszabású tömegsportrendezvények. Ilyenek a különböző tematikájú sportnapok, a családoknak szóló Előzd meg a fogaskerekűt! verseny, a Hegyvidéki Fitparádé, míg az iskolások mozgásáról a diákolimpia és az országban elsőként bevezetett mindennapos testnevelés program gondoskodik.
„Bár a magyar kosárlabda jelenleg nincs a világ élvonalában, a sportoló fiatalokra építő streetballban ismét sikeresek lehetünk. Ez azért is fontos, mert szó van arról, hogy a három a három elleni játék a strandröplabdához hasonlóan rövid időn belül olimpiai sportág legyen” – hívta fel a figyelmet az egykori kiváló játékos, aki úgy látja, egyelőre azért sem vagyunk hátrányban a kosaras nemzetekhez képest, mert csak most dolgozzák ki a streetball közös szabályait.
Kucsera József bízik abban, hogy a streetball fejlesztésével előbb-utóbb a kosárlabdában is elfoglaljuk egykori helyünket a kontinensen. Hogy ez így legyen, mindenekelőtt be kell vonni az iskolákat és az óvodákat, amiben a Hegyvidéki Streetball Jam úttörő szerepet vállal.
A rendezvény az önkormányzat támogatásának köszönhetően a nézők és a résztvevők számára is ingyenes, a versenyen háromfős fiú-, lány-, valamint vegyes csapatok léphetnek pályára. Minden korosztályban különféle ajándékokat osztanak szét, különdíjra számíthat az az iskola, ahonnan a legtöbb gyerek érkezik, míg a legeredményesebb intézmény egy teljes kosármez-garnitúrát kap.
Mindenki sorsoláson vesz részt, a győztes egy Samsung Netbookkal gazdagodik. Külön családi bajnokságot rendeznek, a VIP-pályán a média és a sportolók képviselői a közéleti személyiségek csapatával játszanak bemutató mérkőzéseket, s a rendezvényt meglepetéskoncert zárja. A nevezéseket a www.streetballnet.hu honlapon, a 06/30-270-7179-es telefonszámon, illetve a XII. kerületi Szabadidősport Központban várják. A csapatokat a beérkező regisztrációk sorrendje szerint osztják be a különböző csoportokba.

Ám.