Rajongok_a_padsorokban1

Rajongók a padsorokban

Egy könnyűzenei tehetségkutató versenyen érezhették magukat azok, akik végignézték a kerületi gimnáziumok zenekarainak műsorát. Bátran állíthatjuk: a fellépő csapatok bármelyik országos vetélkedőn kivétel nélkül jó eséllyel indulhatnának a legkiválóbbaknak járó díjakért. A rajongótábor-építésben mindenesetre már most kitűnő eredményeket mutattak fel, szereplésük idején ugyanis iskolatársak hada lepte el a MOM szabadtéri színpada előtti padsorokat.
A Városmajori Gimnázium diákjaiból 2008-ban alakuló, jelenleg öttagú The Flaves a kezdetektől önálló, saját számokból álló repertoár kialakítására törekszik. Nincs egy meghatározott stílusuk, nem akarják korlátozni magukat, ezért mindig olyan zenét írnak, ami az adott pillanatban a legnagyobb hatással van rájuk.

A szintén városmajori Gixer együttes 2009 óta játszik budapesti klubokban, iskolákban és különféle rendezvényeken. A rock és a punk rock stílusjegyeit építik be zenéjükbe, de az akusztikus hangzást is kedvelik. A négy tag életében a próbák és a koncertezések elsősorban hobbinak számítanak, bár a későbbi terveket illetően gyakran szóba kerül a ranglétrán való feljebb jutás…
Az Arany János iskola három 17 éves diákja alkotja a Still Dunno formációt, amely akusztikusan dolgoz fel rock, pop és egyéb stílusú számokat. A Tamási Áron iskola öttagú brigádja, a Különkiadás a klasszikus zenét és a rockot elegyíti zavarba ejtő profizmussal. Az együttes, mint Nyírfás Rebeka csellista elmondta, az énektanáruk javaslatára idén áprilisban alakult a Kimondott irodalom címmel meghirdetett kerületi versenyre. A vetélkedőn a csapat első díjat kapott Tóth Árpád Illatlavinák alatt című versének megzenésítéséért.
Az iskolazenekarokat hegyvidéki táncegyüttesek követték a MOM kerti színpadán. Fellépett a hiphop és a moderntánc világában otthonos Hegyvidék SE, az esztétikus testképző és mozgásfejlesztő Óbudai Mozgásművészeti Iskola, a Szivárvány Showtánc, a társastáncokat tanító Polai Tánciskola, valamint a rock and rollra specializálódott Mustang SE csapata.
A Mustang kerületi szakosztályvezetője, Lengyel Veronika elújságolta: október 8–9-én, a Sportmax Hegyvidék csarnokában akrobatikus rock and roll országos bajnokságot rendez az egyesület. Szombaton a formációk, vasárnap a párosok mérik össze tudásukat.Rajongok_a_padsorokban2

z.