Csendes_lomtalanitas

Csendes lomtalanítás

A korábbi évekhez képest lényegesen nyugodtabb körülmények között zajlott le a tavaszi lomtalanítás. Ebben komoly szerepe volt a Hegyvidéki Közterület-felügyelet munkatársainak, akik egy héten keresztül folyamatos járőrözéssel, illetve különféle ellenőrzésekkel igyekeztek rendet tartani a kerületben.
Valamennyi lakossági bejelentést kivizsgálták, azonban nem tapasztaltak komolyabb kihágásokat. Többször előfordult, hogy a "lomisok" a zöldterületre parkoltak autójukkal, vagy a fák közé tolták be megrakott utánfutóikat. Ezekben az esetekben a felügyelők a kerületi rendelet szellemében jártak el, ami bírság terhe mellett megtiltja a zöldfelületre parkolást.
Sajnos az itt lakók közül sem tartotta be mindenki a szabályokat, főleg a belvárosi részeken fordult elő, hogy némelyek napokkal az elszállítás megkezdése előtt, vagy éppen a takarítók távozása után tették ki a szemetet az utcára. Szintén gondot okozott, hogy a lomtalanítást bonyolító FKF Zrt. által megbízott, veszélyes hulladékot begyűjtő cég teherautója nem minden helyszínről vitte el a festéket, a fáradt olajt és az akkumulátorokat.

M.