Fitneszpark sportbarátoknak

Családi fitneszpályát alakít ki az önkormányzat a Diana parkban. Az erősítő és revitalizációs eszközöket, valamint a gumiborítású sportpályát a nap bármely szakában ingyenesen használhatják a sportbarátok.

Az utóbbi évek kutatásai bebizonyították, hogy a mozgásban gazdag életmód jelentősen csökkenti a legtöbb szív- és érrendszeri megbetegedés, valamint a Magyarországon vezető haláloknak számító agyi katasztrófa bekövetkezésének esélyét. Ehhez kíván segítséget nyújtani az önkormányzat azzal, hogy – a Rege parkban már évek óta nagy sikerrel üzemelő szabadtéri tornapálya mintájára – nagyméretű fitneszpályát hoz létre a Jókai iskola előtti részen.
A jelenleg murvával felszórt, egyházi tulajdonú területen egy kosárpalánkokkal és kézilabdakapukkal felszerelt, tízszer húsz méteres, gumiborítású pálya készül, míg a templom és az iskola közé négy fitneszgépet helyeznek el. Az erősítő-, nyújtó-, állóképesség- és izomerő-javító, kétszemélyes gépeket úgy válogatták össze, hogy azokat a parkba látogató nagyobb gyerekek, illetve a felnőttek mellett a közeli iskola diákjai akár a testnevelés órákon is használhassák.
Mivel a Diana park műemléki védelem alatt áll, a terveket a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal ajánlásait figyelembe véve készíti el az önkormányzat. A beruházás a nyári szünetben kezdődik, a munkálatok várhatóan egy hónapig tartanak.
A Diana park fejlesztése ezzel nem ér véget. A fitneszpálya kiépítésével párhuzamosan az iskola kis épületében, a jelenlegi rossz állapotú tanári WC helyén egy mozgássérültek számára is használható, a parkoló felől akadálymentesen elérhető illemhelyet alakít ki az önkormányzat.

K.