Lopják a parkolásgátló oszlopokat

A legfrissebb felmérések szerint az utóbbi hónapokban több száz parkolásgátló oszlop tűnt el a kerület útjairól. Az esetek nagy részében valószínűleg szándékos rongálásról van szó, hiszen a pollerek hiányában az autósok zavartalanul parkolhatnak a korábban védett területeken.
Ilyen helyszín a MOM-irodaház közvetlen környezete, ahonnan összesen nyolc oszlop hiányzik, így semmi sem akadályozza a gépjárművezetőket abban, hogy az egyébként fokozottan védett díszburkolatra álljanak fel. Így amellett, hogy nem fizetnek parkolási díjat, tönkreteszik a lényegesen kisebb súlyra méretezett kövezetet, ráadásul veszélyeztetik a gyalogosok testi épségét.
Az összes eltűnt vagy megrongált poller pótlása négy-ötmillió forintba kerülne, ezért az önkormányzat csak fokozatosan tudja elvégezni a javításokat – tudta meg lapunk az önkormányzat városgazdálkodási irodájától. A gyalogosok biztonsága érdekében először a balesetveszélyes területeken, egyebek közt a MOM-irodaház előtti részen helyezik vissza az oszlopokat. Az okozott kár miatt az önkormányzat rendőrségi feljelentést tesz.
A parkolásgátlók meglétének szükségességét egyébként folyamatosan felülvizsgálják, és lehetőség szerint eltávolítják az utcaképet feleslegesen elcsúfító oszlopokat. Ez történt a Csaba utca nemrégiben újraaszfaltozott szakaszán, a Városmajor és a Bíró utca között, ahol a munkálatok részeként elvégzett járdafelújítás során leszerelték a pollereket. A tapasztalatok pozitívak, az autósok ugyanis tiszteletben tartják a parkolási terület frissen felfestett határait.

(m.)