Modern_padok_megujulo_szertar

Modern padok, megújuló szertár

Napjainkban a magas színvonalú oktatás szinte elképzelhetetlen a megfelelő tárgyi feltételek nélkül. Ezért is fordít kiemelt figyelmet a tanulást segítő eszközpark fejlesztésére a Zugligeti Általános Iskola, ahol az iskolaalapítvány hozzájárulásával legutóbb a természettudományi szertár, illetve két osztályterem berendezése újult meg.
A szék- és padcsereprogram tavaly kezdődött, a mostani már a negyedik osztályterem, amelyet sikerült a legmodernebb, ortopédiai kialakítású bútorokkal berendezni. Ezek legnagyobb előnye, hogy szinte teljesen a gyerekek alkatához lehet igazítani, így sokkal kényelmesebb, természetesebb ülést tesznek lehetővé, mint a hagyományos modellek – mondta dr. Bernyák Adrienn igazgató, aki elárulta, hogy az idén még egy tanteremben várható fejlesztés, jövőre pedig az utolsó, még régi padokkal berendezett osztály is megújulhat. A több mint 600 ezer forintra rúgó költségeket a havonta megtartott papírgyűjtés bevételéből, illetve a szülőknek köszönhetően az iskolaalapítvány hozzájárulásával teremtették elő.
Szintén az iskolaközösség segítségével, az intézmény 120 éves évfordulóján összegyűjtött adományokból valósult meg a természettudományi szertár eszközparkjának bővítése. Feigl Anita matematika–fizika szakos tanárnő javaslatára a legújabb kísérletek elvégzéséhez elengedhetetlen manométerrel, a hidrosztatikai nyomást és Arkhimédész törvényét szemléltető eszközökkel, hőtani, valamint lézeroptikai készlettel, rugós erőmérővel, illetve elektromosság- és mágnesesség-készlettel gazdagodott a szertár.
Az igazgató hangsúlyozta: a szülők egyetértésével az iskola vezetése fontosnak tartja a természettudományos tárgyak oktatását, ezért a biológia- és kémiaszertár felfrissítése is megtörténik még ebben az esztendőben. Mindenképpen megéri az anyagi áldozatvállalás, hiszen a fejlesztések hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek az eddigieknél is jobb tanulmányi eredményeket érjenek el. A mérce pedig már most rendkívül magas, elég csak arra gondolni, hogy az ötödikes Tóth Benedek nemrég első helyet szerzett az országos Zrínyi Ilona matematikaversenyen.

em.