SOTE_foleny_fociban

SOTE-fölény fociban

Ha a hegyvidéki iskolások lelkesedésén múlik, egy jó darabig még biztosan lesz magyar futball, hiszen a válogatottak és a klubcsapatok sok éve (évtizede) tartó gyengélkedése ellenére a kerületi diákolimpia bajnokságai közül régóta a labdarúgás számít a legnépszerűbb csapatsportágnak. Ezt bizonyítja a nemrégiben bejeződött kispályás sátras focibajnokság is, amelyen nyolc kategóriában összesen hatvankét csapat – köztük egy vendégalakulat – szállt harcba az elsőknek járó aranyérmekért.
A fiúk között repülőrajtot vett a Jókai iskola, a svábhegyi gyerekek az első, a második és a harmadik korcsoportban is a döntőig meneteltek. Végül két aranyéremmel zárták az első kört – az utolsó meccsen mindkétszer a Zugligeti iskolát sikerült felülmúlniuk –, a triplázást ugyanis a harmadik korcsoportot megnyerő SOTE-gyakorló megakadályozta. A fiúk között a tizenhárom csapatot felvonultató negyedik, valamint az ötödik és a hatodik korcsoportot is megnyerték a gyakorlóiskolások, így összesítésben négy aranyéremmel térhettek haza.
Lényegesen kiegyenlítettebb volt a lányok mezőnye. A negyedik korcsoportban a Pannonia Sacra iskola csapata állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, míg a középiskolások között a Hegyvidéki Diákolimpián immár másodszor induló ötödik kerületi Xantus János gimnázium diadalmaskodott.

(em.)