Sikeres sportolók támogatókat keresnek

Nagy lehetőség előtt áll a Triatlon Villám SE két versenyzője. Az Európa-bajnokságon harmadik helyezett Pap Eszter és az Európa Kupán aranyérmet szerző Pap Dávid ugyanis kiharcolta a jogot a szeptemberi duatlon-világbajnokságon való részvételre. Hiába azonban a kiváló sportteljesítmény, korántsem biztos, hogy a fiatalok eljutnak a franciaországi versenyre.
Mint az egyesület elnökhelyettese, az edzések megtartásában is részt vállaló Sóti István elmondta, a kiutazás költségeihez sajnos sem a szövetség, sem a válogatott nem tud hozzájárulni, így ha nem sikerül támogatókat felkutatni, veszélybe kerül a testvérpár világbajnoki szereplése. A Virányos Általános Iskola testnevelője szerint mindkét versenyző dobogóesélyes, így az esetleges szponzorok segítsége az egész magyar sport dicsőségét szolgálná.
Ráadásul nem nagy összegről van szó, hiszen az utazást a leginkább költségkímélő módon szeretnék megvalósítani, repülő helyett autóval mennének, a kinti tartózkodás idejét pedig a minimálisra csökkentenék. A két tehetséges sportember a 06/70-635-2357-es (Fűri Ilona) telefonszámon várja a segítő felajánlásokat

(em.)