Tovabb_szepultek_az_oktatasi_intezmenyek1

Tovább szépültek az oktatási intézmények

Idén is a nyári hónapokra időzítette az önkormányzat az oktatási és szociális intézmények felújítását. Az ilyenkor szokásos karbantartási feladatokon túl több óvodában és iskolában is jelentősebb átalakítások történtek.
Komolyabb munkálatokra nem volt szükség, mivel az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően valamennyi intézmény jó állapotban van. Ennek megfelelően egyetlen bölcsődében kellett kisebb fejlesztést végrehajtani: a Zugligetiben részlegesen felújították a lefolyórendszert, valamint a foglalkoztató hátsó falát.
Az óvodák közül a Városmajor utcában teljes egészében megújult a konyha, valamint elkészült az emeleti öltözők festése és az itteni burkolatok cseréje. Megszépült a Süni Óvodák negyven négyzetméteres játszóterasza, valamint kicserélték a korábban rengeteg bosszúságot okozó konyhai padlóösszefolyó vezetékezését.
Javítottak a szellőzőrendszer hatékonyságán a Mackós Óvoda tornatermében, megújultak a külső lépcsők az Orbánhegyi Óvodában, míg a tisztasági festéssel egy időben elkészült a világítótestek modernizációja az Őzike tagóvodában. Tűzvédelmi okokból biztonságosabb helyre költöztették a lépcső alatti műhelyszobát a Zugliget Óvodában, ahol a nyár folyamán – a Normafa Óvodához hasonlóan – a szanitereket is kicserélték. A csoportszobákba vezető ajtók üvegrészeinek fóliázása mellett, az energiafelhasználás hatékonyságának növelése érdekében, beállították az ablakokat, illetve leszigetelték a fűtéscsöveket a Hegyvidéki Mesevár Óvodában.
Kijavították a nagyméretű bejárati lépcsősor hibáit, valamint újraburkolták a járófelületet a Virányos Általános Iskolában, míg a Jókai Mór iskolában bővítették a testnevelésórákon használt távolugró gödröt. Mivel az elmúlt évekhez képest szeptemberben eggyel több osztály indul a Tamási Áron iskolában, ezért az egyik osztály falán új bejárati ajtót alakítottak ki, valamint egy mobil válaszfalat is beépítettek. A Németvölgyi Általános Iskolában négy tanterem vakolathibáinak kijavítását követően a belső falakat és a mennyezetet is újrafestették.Tovabb_szepultek_az_oktatasi_intezmenyek2

(mm.)