Ujabb_Tempo_30_ovezet

Újabb Tempo 30 övezet

Az iskolai szünet alatt megszokott kisebb autóforgalmat kihasználva augusztusban több kerületi fenntartású útszakasz, járda, illetve lépcső felújítását végezte el az önkormányzat. Közlekedéstechnikai fejlesztések is megvalósultak, a környéken élők kérésére a gyalogosbiztonság javítása érdekében fekvőrendőröket telepítettek a nemrégiben átépített és Tempo 30 övezetbe sorolt Diós árokban.

Határidőre elkészültek a nyárra tervezett kerületi út-, járda- és lépcsőépítések, egyedül az Acsády lépcső felújítása nem fejeződött be. Itt ugyanis meg kell várni a jelenleg is zajló vízcsőfektetés végét, utána a tartószerkezetig visszabontják, majd újraépítik a meglehetősen leromlott állapotú lépcsőt. Némileg megváltozik a kialakítása, kényelmesebb lépcsőtagokat és aszfaltozott pihenőket alakítanak ki rajta.
Jelentős beruházás történt a Bükkös úton és a Városkúti közben. A már korábban elkészült szomszédos Alkony úthoz és Csillagvölgyi úthoz hasonlóan a két rossz állapotú útszakaszon is részlegesen kicserélték az elhasználódott kopóréteget. Teljesen átépítették a Városkúti utat és a Kikelet utcát összekötő Kikelet lépcsőt, a fontos gyalogoskapcsolat új szerkezetet és burkolatot kapott.
Az idei nyár egyik legfontosabb járdaépítése a Városmajor utcában zajlott: a Kékgolyó utcától a kanyarig az eddigi aszfaltburkolat helyett térkövet raktak le, valamint megerősítették a járdaalapot. Utóbbira azért volt szükség, mert a két kerékkel a járdára parkoló autók jelentős károkat okoztak a burkolatban. Szintén befejeződött a viacolor lefektetése a Csaba utcában, ahol az Ignotus utca és a Krisztina körút között, a Városmajor felőli oldalon komfortos térkőre cserélték az aszfaltot.
Régóta várt fejlesztés volt a Jagelló út átépítése az Apor Vilmos tér és a Németvölgyi út között. A munkálatok során az úttest felújítása mellett a lakóházak oldalán egy gyalogjáró készült, míg a villamospálya feletti részen parkolókat alakítottak ki.
A tavalyi teljes körű rekonstrukciót követően jelentősen megnőtt az autóforgalom a Diós árokban, ezért a lakók kérését meghallgatva az önkormányzat három sebességcsillapító küszöböt telepített az útszakaszon. Ezzel egy időben – a forgalomtechnikai változtatásokat engedélyező fővárosi önkormányzattal egyetértésben – a Diós árkot Tempo 30 övezetbe sorolta. A korlátozás betartására a táblákon kívül egy napelemes sebességmérő is figyelmezteti majd az autósokat.

mm.