Bajnok_lett_az_AranyA1N1

Bajnok lett az AranyA1N1

Részvételi csúcsot hozott az idei John Gold Cup, azaz az Arany János Általános Iskola és Gimnázium hagyományos labdarúgótornája. A 12 órás focigálán tizennyolc – köztük egy lányokból összeállított – csapat mérte össze tudását.
Újdonság volt, hogy a gárdákban legfeljebb egy öregdiák húzhatott szerelést, és ezúttal nem szerepeltek vendégcsapatok. Az elmúlt években a szervezők azt tapasztalták, hogy a csoportmeccsek utolsó fordulói a tét hiánya miatt kevésbé voltak élvezetesek, ami a nézőszámban is megmutatkozott. Hogy ez az idén ne történjen meg, a csapatokat most először hat, egyenként hármas csoportba osztották, ahonnan az elsők mellett vigaszágon a két legjobb második jutott be a nyolcas döntőbe. Ezzel sikerült elérni, hogy az utolsó összecsapásig mindenkinek volt esélye a továbblépésre, így a szurkolók mindvégig hajtós meccseket láthattak.
A legjobb nyolc között kettévált a mezőny, az újabb csoportküzdelmeket követően a helyezéseknek megfelelően keresztbejátszottak a csapatok, majd a győztesek egymás között döntötték el a végső sorrendet. A John Gold Cup első helyezettje a kétszeres bajnok AranyA és a rendre jól szereplő H1N1 fúziójából létrejött AranyA1N1 lett.

(-ály)

 

Végeredmény

1. AranyA1N1. 2. Third Edition. 3. Berényi Kft. 4. G-Force. 5. Rutin Csigák Meteor. 6. Gangnam SC. 7. Unicum. 8. Ittas Család. A torna gólkirálya: Horváth Gábor (Berényi Kft.) – 15 gól. A legjobb kapus: Szöllősi Péter (Third Edition).