Uj_helyen_az_okmanyiroda

Új helyen az okmányiroda

December 4-én 12 órakor fejezte be működését a kerületi okmányiroda a polgármesteri hivatal Böszörményi úti épületében. Az új helyen, a Krisztina körút 2-4. szám alatt december 10-től zajlik az ügyintézés. Az okmányiroda telefonszáma és ügyfélfogadási rendje egyelőre változatlan marad.

Lapunk megjelenésével egy időben, december 4-én 12 órakor fejezi be működését a kerületi okmányiroda a polgármesteri hivatal Böszörményi úti épületében. A költözés miatt december 10-ig szünetel az okmányügyintézés, illetve az okmánykiadás a Hegyvidéken.
Aki ez idő alatt szeretné intézni okmányügyeit, a lakcímbejelentés kivételével bármilyen ügyben felkeresheti más kerületek vagy települések okmányirodáit. Legközelebb az I. kerületben az Attila út 12., a II. kerületben a Margit körút 47–49. és a Máriaremetei út 37., a XI. kerületben pedig a Bocskai út 39–41., valamint a Rétköz utca 7. alatt működnek irodák.
A Hegyvidék új, a korábbinál tágasabb, korszerű okmányirodája december 10-én a Széll Kálmán térnél, a Krisztina körút 2–4.-ben nyílik meg, ahol az eddig megszokott szolgáltatásokkal – így a többi között a csekkes és a bankkártyás fizetés lehetőségével – immár egy helyen várják az ügyfeleket. December végéig, amíg az önkormányzat működteti az irodát, mindenképpen megmarad a jelenlegi nyitvatartási rend, illetve az ügyintézők telefonszámai, e-mail címei sem változnak. Januártól az okmányirodát a kormányhivatal alá tartozó, újonnan megalakuló kerületi járási hivatal üzemelteti – a későbbi esetleges változásokról már az új fenntartó tájékoztatja majd a lakosságot.
A Széll Kálmán téri okmányiroda tömegközlekedési eszközökkel könnyen elérhető. Az önkormányzat természetesen gondolt az autóval érkezőkre is: az új iroda előtti területen parkolóhelyeket jelöltek ki az ügyfelek számára (egy helyet a mozgáskorlátozottaknak tartanak fenn). Emellett az Ignotus utcában olyan parkolóhelyet alakítanak ki, ahol maximum 60 percig lehet várakozni, ezzel is segítve azt, hogy az okmányirodába igyekvők ebben a közeli utcában is találjanak megállási lehetőséget.

sz.